Ποια θεωρία παιγνίων προβλέπει να μην γνωρίζει ο υπουργός Οικονομικών το κοινοτικό δίκαιο για το ΦΠΑ;

20.5.15


Νέες χρυσές σελίδες γράφει στο υπουργείο Οικονομικών ο χαρισματικός Γιάνης με το ένα νι ο οποίος για ακόμα μια φορά έδειξε ότι δεν τον ενδιαφέρει και πάρα πολύ τι λένε οι νόμοι, τα κομπιούτερ και οι αριθμοί.

Αντιγράφω από το καταπληκτικό άρθρο του Γρηγόρη Νικολόπουλου στο Reporter.gr:
Χθές, ο υπουργός Οικονομικών έλεγε σε τηλεοπτική του συνέντευξη οτι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, ότι είναι θέμα ημερών, ότι έχουμε σχεδόν συμφωνήσει και ανακοίνωσε οτι η ελληνική πλευρά προτείνει να ισχύσουν δυο συντελεστές ΦΠΑ, ένας 18% που θα μειώνεται σε 15% αν χρησιμοποιηθεί πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και ένας 9,5%. Όταν κάποιος υπουργός Οικονομικών λέει κάτι τέτοιο που αφορά την αγορά και τον καταναλωτή στην τηλεόραση, σημαίνει οτι ατύπως τουλάχιστον έχει την έγκριση των "θεσμών" με τους οποίους διαπραγματεύεται. Ότι δηλαδή αυτό είναι ουσιαστικά συμφωνημένο. Αν δεν είναι, δεν το λέει. Και όμως ο κ. Βαρουφάκης το είπε και εμείς τον πιστέψαμε. 
Σήμερα όμως η κυβέρνηση ανακοίνωσε οτι οι "θεσμοί" δεν εγκρίνουν τους δυο συντελεστές διότι δεν βγαίνουν τα νούμερα, ενώ οι πληροφορίες από τους "θεσμούς" αναφέρουν οτι δεν εγκρίνουν την έκπτωση του ΦΠΑ αν η αγορά πραγματοποιείται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, διότι το κοινοτικό δίκαιο δεν επιτρέπει διαφορετικό φόρο ανάλογα με το μέσον της πληρωμής για την αγορά του ιδίου προιόντος. Λογικό; Απολύτως. Γνωστό; Εννοείται. Ε όχι λοιπόν! Δεν εννοείται! Η κυβέρνηση δεν το γνώριζε! Ο υπουργός Οικονομικών που έχει μια "έξυπνη" λύση για όλα, είπε δημοσίως μια ακόμη ωραία, ανέφικτη και παράνομη ιδέα. Συνεχίζουμε λοιπόν τη διαπραγμάτευση για τον ΦΠΑ και ένας Θεός ξέρει και για τι άλλο.
Ερασιτέχνη να τον πεις, τον κολακεύεις. Τουλάχιστον οι ερασιτέχνες έχουν μεράκι γι' αυτά με τα οποία καταπιάνονται...