Ξεπλένοντας τους εκκωφαντικά αποτυχημένους του χθες στο πλυντήριο του «Μένουμε Ευρώπη»

17.6.15


Προσπαθώντας να ανταγωνιστούν τα απολύτως ανούσια φιλοκυβερνητικά συλλαλητήρια του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστοί-άγνωστοι του «φιλοευρωπαϊκού μετώπου» διοργανώνουν διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή υπό το δημιουργικά ασαφές σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη».

Αν και η πρωτοβουλία λήφθηκε από ανθρώπους των οποίων τις καλές προθέσεις δεν αμφισβητώ, παρατηρώ ότι σπεύδουν να την καπελώσουν και να την καταδικάσουν σε αποτυχία διάφοροι επαγγελματίες σωτήρες της χώρας. Το ίδιο δυστυχώς έκαναν και με ανάλογη εκδήλωση υπέρ των μεταρρυθμίσεων στα ΑΕΙ.

Κάπως έτσι, μεταξύ άλλων, οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιώργος Μουρούτης μας καλούν να διαδηλώσουμε υπέρ της Ευρώπης. Δεν πρόκειται για συνωνυμία. Πρόκειται γι' αυτούς που πότε καταψήφιζαν τα Μνημόνια, πότε τα έσκιζαν, πότε μιλούσαν για success story και που τώρα δεν υπόσχονται ότι θα ψηφίσουν την όποια συμφωνία θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτούς που κυβέρνησαν με πολύ μεγαλύτερη πλειοψηφία για 2.5 χρόνια και κατάφεραν να φέρουν αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ μετά βαΐων και κλάδων στην εξουσία.

Δεν είναι τυχαίο ότι ονειρεύονται και ελπίζουν σε μια καταστροφή ώστε να ξεχαστεί ο τρόπος που περήφανα συμμετείχαν στην καταστροφή της χώρας, ώστε να ξεχαστεί ότι έκαναν κι έλεγαν ακριβώς τα ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανθρώπινο επίπεδο, μπορεί κανείς να τους δει μέχρι και με οίκτο αν σκεφτούμε ότι ακόμα ελπίζουν σε ένα θαύμα που θα τους φέρει πίσω ως Μεσσίες. Σε ένα θαύμα που θα κάνε τον Έλληνα να πει «φτάνει με τον παλαιοκομματικό Τσίπρα, ας έρθει πίσω ο καινοτόμος Σαμαράς».

Αρνούνται την πραγματικότητα πιο πολύ κι από όσο το ΚΚΕ αρνείται να δεχθεί ότι ο Στάλιν πέθανε, πιο πολύ κι από όσοι οι Παναθηναϊκοί αρνούμαστε να δεχθούμε ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν μένει πια εδώ.

Υ.Γ Θυμηθείτε ένα παλαιότερο άρθρο της Παραπολιτικής: «Ο φρικτός εκβιασμός του πολιτικού συστήματος: Ή Ευρώπη με τους όρους μας ή χάος».