Μεγαλύτερος μπελάς για τον Τσίπρα ο επίτιμος υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης παρά ο Λαφαζάνης

24.6.15


Ένα ρεπορτάζ των Financial Times επιβεβαιώνει ότι ο επίτιμος υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και οι προσωπικές φιλοδοξίες του αποτελούν σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα.

Στις 18 Μαΐου, σε ανάρτηση με τίτλο «με ποιον είναι ο Γιάνης;», η Παραπολιτική σημείωνε:
Ο Γιάνης με το ένα νι και τις πολλές φιλοδοξίες είναι φοβερά δημοφιλής, δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μοιάζει φοβερά πρόθυμος να αναλάβει τη «λάντζα» του υπουργού Οικονομικών μετά την επίτευξης της όποιας συμφωνίας. 
Υπάρχει πιο ιδανικό καμουφλάζ της εκκωφαντικής αποτυχίας του από ένα ηρωικό «όχι» που θα τον καταστήσει λαϊκό ήρωα; Κι αν η ρήξη που ονειρεύεται αφορά την τυχοδιωκτική συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ; Τον κόβετε για άνθρωπο που μπορεί να συγχωρέσει το σούπερ άδειασμα του από τον Τσίπρα με την επιβολή...Τρόικας στα υπουργικά καθήκοντα του; 
Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, σε σημερινό ρεπορτάζ των Financial Times, αποκαλύπτονται τα εξής:
"Ορισμένοι αξιωματούχοι του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, μπορεί να ετοιμάζεται να τα σπάσει με την κυβέρνηση", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα. "Ο κ. Βαρουφάκης απείλησε φέτος ότι θα εγκαταλείψει το κόμμα, παίρνοντας μαζί του και άλλα στελέχη, όταν ο κ. Τσίπρας του πρότεινε - μετά από σχετικές παραινέσεις υψηλόβαθμων ευρωπαίων αξιωματούχων - να παραιτηθεί..."
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με χθεσινό tweet του, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και όχι τη δική του. Γενικότερα, δεν τον κόβω για άνθρωπο που να έχει ιδιαίτερο σεβασμό σε έννοιες όπως «κομματική πειθαρχία» και «παραταξιακή συνείδηση».

Αλέξη, τα ήθελες και τα έπαθες.