Ο χαμηλός πήχης του «Μένουμε Ευρώπη» δυστυχώς εξυπηρετεί τους πάντες

19.6.15


Με την προσέλευση των πολιτών να ξεπερνά τις περισσότερες εκτιμήσεις, κυρίως χάρη στην εντυπωσιακή κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας, η χθεσινή διαδήλωση στην Αθήνα με το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» επιβεβαιώνει την απελπισία και τον έντονο φόβο ενός σημαντικού κομματιού της ελληνικής κοινωνίας.

Το αίτημα παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εξ ορισμού μίζερο και ελάχιστα φιλόδοξο, πόσο μάλλον από τη στιγμή που κανένα κυβερνητικό στέλεχος με λόγο στις εξελίξεις δεν έχει θέσει ζήτημα αποχώρησης από την Ευρωζώνη ή από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέτοντας τον πήχη τόσο χαμηλά, αν ο Τσίπρας φέρει μέσα στις επόμενες μέρες μια συμφωνία που θα μας κρατά στο ευρώ, τότε όλοι αυτοί θα πρέπει να τον αποθεώσουν ή έστω να ξεχάσουν τα όσα απίθανα έχει κάνει τον τελευταίο καιρό -και τα όσα απίθανα θα συνεχίσει να κάνει.

Αντίστοιχα, διαδηλώνοντας υπό την αιγίδα της Νέας Δημοκρατίας, δίπλα στη Σοφία Βούλτεψη και τον Θάνο Πλεύρη, το «Μένουμε Ευρώπη» είναι ένας βολικά χαμηλός πήχης και για το φθαρμένο και εκκωφαντικά αποτυχημένο πολιτικό προσωπικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που ελπίζει σε μια καταστροφή για να ξεχαστούν τα λάθη και οι παραλείψεις του.

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη να συνεχίσει να παραμένει ψευδεπίγραφα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη διατηρώντας άθικτους τους βαλκανικούς θεσμούς και τις αφρικανικές δομές της, κάτι που από τον Ιούνιο του 2011 με πείσμα προσπαθεί. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τους απεχθείς όρους των μέτριων του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη να απαλλαχθεί από τους δραχμολάγνους και τους ευρωλιγούρηδες και να αρχίσει να παράγει και να δημιουργεί. Είναι ώρα για πρόοδο και όχι για ρεβάνς. Αν κάτι μας διδάσκουν τα χρόνια της κρίσης είναι σίγουρα το ότι δεν αρκεί το να μην καταστραφούμε ολοσχερώς για να προχωρήσουμε μπροστά.

Η χώρα δεν είναι τροχόσπιτο για να αλλάζει ηπείρους κάθε τόσο. Η μάχη όλων μας πρέπει να αφορά την εναρμόνιση με τα υψηλά δυτικά πρότυπα σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας και δεν μπορεί να έχει μίζερο ή και ταξικό χαρακτήρα. Δεν μας κάνει χάρη κανείς Έλληνας ή κανείς ξένος, γεννηθήκαμε στην Ευρώπη, είμαστε και εμείς η Ευρώπη και θα είμαστε στην Ευρώπη.

Photo Credit: @EEAthina