Αυτοί που έπαιξαν το παιχνίδι του Σόιμπλε εντός ΣΥΡΙΖΑ

13.7.15


Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει από τις Βρυξέλλες με μια εξαιρετικά δύσκολη συμφωνία η οποία όμως μοιάζει με θρίαμβο μπροστά στο εθελοντικό Grexit που επιχείρησε να κάνει πραγματικότητα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οι ακραίες απαιτήσεις της ομάδας εκείνων των κρατών που επηρεάζονται καθοριστικά από τη Γερμανία ώθησαν χιλιάδες Έλληνες που πίστεψαν στο «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα να στηρίζουν με πάθος την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ακριβώς επειδή δεν την επιθυμούσε πλέον και επίσημα η Γερμανία. Ένας εξωτερικός παρατηρητής θα τρελαινόταν αλλά ως Έλληνες είμαστε λίγο συνηθισμένοι στην...παράνοια.

Αυτό που κυρίως πρέπει να γίνει κατανοητό, τώρα που όλα μοιάζουν να μπαίνουν σε μια στοιχειώδη σειρά, είναι ότι είτε ως χρήσιμοι ηλίθιοι είτε ως τυχοδιώκτες πολιτικοί εγκληματίες οι διάφοροι Βαρουφάκης και Λαφαζάνηδες δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τον Σόιμπλε. Μας προσκαλούσαν τόσο καιρό να δοκιμάσουμε την άβυσσο, κάτι που έκανε χθες και ο δόκτωρ Σόιμπλε, ο οποίος τουλάχιστον ήταν ειλικρινής και μας προσέφερε και...ανθρωπιστική βοήθεια.

Ευτυχώς την ύστατη στιγμή ο Τσίπρας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και είναι πλέον στο δικό του χέρι το τι θα απογίνουν όλοι αυτοί. Η πατρίδα πάντως δεν τους χρειάζεται, δεν βλέπω γιατί να τους χρειάζεται πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ.