Από το game theory στο game over: Αντί να τρομάξουν με το Grexit, προσπάθησαν να μας κάνουν να φύγουμε

13.7.15


Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατάφερε μέσα σε 6 μήνες να βάλει το όνομα του στη λίστα εκείνων που κατέστρεψαν την Ελλάδα, δίπλα σε ιερά τέρατα της Μεταπολίτευσης, μερικά εκ των οποίων παραθερίζουν για ένα ακόμα καλοκαίρι στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο δημοφιλής τσαρλατάνος έπεισε τον Αλέξη Τσίπρα ότι αφού κρατήσουμε την αναπνοή μας μέχρι να σκάσουμε, θα έρθει η στιγμή που μπροστά στον κίνδυνο ενός Grexit, οι υπόλοιπες 18 χώρες της Ευρωζώνης θα μας...παρακαλάνε να μας δανείσουν. Η θεωρία του προέβλεπε και κατάρρευση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την οποία ακόμα και περιμένουμε.

Τελικά χθες, με τον Γιάνη με το ένα νι και τις εγκληματικές ευθύνες να κρύβεται στην Αίγινα, ο Αλέξης Τσίπρας είδε τον κίνδυνο του Grexit να...γοητεύει τον ευρωπαϊκό Βορρά ο οποίος και ήταν έτοιμος να βάλει το χέρι στην τσέπη για να μας προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, αρκεί να ξεκουμπιστούμε από την Ευρωζώνη.

Το ότι ο εν λόγω παπατζής διαχειρίστηκε για τόσο καιρό τις τύχες της χώρας βαραίνει κυρίως τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του. Το ότι για παράδειγμα ο συγκροτημένος Νίκος Παππάς φωτογραφιζόταν με το δήθεν τελεσίγραφο των δανειστών πριν το δημοψήφισμα αντί να σταματήσει τη λαίλαπα, είναι κάτι που με ξεπερνά.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υπήρξε ο κρυφός άσος στο μανίκι του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ήταν ο άνθρωπος που μπορούσε μέσω πράξεων ή παραλείψεων να συμβάλει στην υλοποίηση κάθε παρανοϊκής ιδέας εις βάρος του εθνικού συμφέροντος. Εκτιμώ ότι αργά ή γρήγορα θα μάθουμε αρκετά περισσότερα γι' αυτόν και τις πραγματικές επιδιώξεις του.