Σοκ και δέος για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες: Συμφωνία την Κυριακή ή Grexit τη Δευτέρα

8.7.15


Σε τραγική θέση φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον η Ελλάδα καθώς δεν υπάρχει δημοσιογραφικό κλισέ που να μπορεί να περιγράψει το ύφος και το περιεχόμενο των αποψινών δηλώσεων των Ευρωπαίων ηγετών μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Εμφανώς οργισμένος από τη συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα, ο Γιούνκερ ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει αναλυτικό και λεπτομερές σχέδιο Grexit ενώ αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά «ποια είναι η ελληνική κυβέρνηση που θα χαρακτηρίσει τρομοκράτες του Ευρωπαίους πιστωτές της;». Ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ντόναλντ Τουσκ. Λίγο νωρίτερα, η Άγκελα Μέρκελ είχε τονίσει ότι ένα πιθανό πρόγραμμα για την Ελλάδα θα είναι πολυετές ενώ οριακά μόνο πιο ήπιος εμφανίστηκε ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος απέκλεισε διμερές δάνειο της Γαλλίας προς την Ελλάδα.

Είναι σαφές ότι το τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα-παρωδία έδωσε τη χαριστική βολή στη χώρα και πλέον χρειάζεται ένα αληθινό θαύμα για να σωθεί η παρτίδα για την πατρίδα. Το 61% του ελληνικού λαού έβαλε την υπογραφή του στην πιο πρόσφατη συλλογική αυτοκτονία του ελληνικού Έθνους.

Θα πληρώσουμε όλοι πάρα πολύ ακριβά τις παρανοϊκές ιδέες του Γιάνη Βαρουφάκη, του πιο γελοίου τύπου που πέρασε ποτέ από το υπουργείο Οικονομικών.