Το παλιό πολιτικό προσωπικό και η υστερία των ΜΜΕ συκοφαντούν την επιλογή του «ΝΑΙ»

2.7.15


Η Παραπολιτική έχει ταχθεί ανεπιφύλακτα υπέρ του ΝΑΙ στην Ελλάδα της Ευρώπης, τηρώντας σαφείς αποστάσεις από πρωτοβουλίες όπως το «Μένουμε Ευρώπη» οι οποίες καπελώνονται από απαξιωμένους πολιτικούς και συκοφαντούν την επιλογή του ΝΑΙ.

Με τον ίδιο τρόπο που η αναξιοπιστία του παλαιού πολιτικού προσωπικού έφερε τον αλλοπρόσαλλο ΣΥΡΙΖΑ του 4% στην εξουσία, έτσι και τώρα, οι πολίτες διστάζουν να επιλέξουν το ΝΑΙ υπό τον φόβο της παλινόρθωσης εκείνων που διαχρονικά πρωταγωνίστησαν στην πορεία της χώρας προς την καταστροφή.

Όχι τυχαία, ακόμα και στον μικρόκοσμο των ελληνικών social media, πιο εύκολα αναδημοσιεύει κανείς φιλοευρωπαϊκές τοποθετήσεις του Γιώργου Καμίνη, του Πύρρου Δήμα και του Γιάννη Μπουτάρη παρά του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, οι οποίοι διαρκώς ενδίδουν στον απεχθή πειρασμό του «σας τα 'λεγα».

Αντίστοιχα, η υστερία των τηλεοπτικών σταθμών υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής δίνει τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να κρύψει την ατζέντα της δραχμής πίσω από αόριστες καταγγελίες κατά της «διαπλοκής» και των «συμφερόντων». Ακόμα και σε επίπεδο στρατηγικής, είναι πολύ προτιμότερο να δίνεται χρόνος στους υπέρμαχους του ΟΧΙ ώστε να φανερωθεί η ένδεια των επιχειρημάτων τους παρά να επιλέγεται η αντιδημοκρατική και μεροληπτική υπερπροβολή του κάθε μαϊντανού, που τάσσεται υπέρ του ΝΑΙ για να πάρει κάτι από την πίτα της δημοσιότητας.

Το ΝΑΙ στην Ευρώπη δεν είναι ΝΑΙ στον Σαμαρά, όπως και δεν θα ήταν αναγκαία ΟΧΙ στον Αλέξη Τσίπρα, αν ο ίδιος δεν είχε σπεύσει να υπονοήσει ότι θα εγκαταλείψει το πρωθυπουργικό αξίωμα σε περίπτωση που ηττηθεί. Την Κυριακή δεν έχουμε εκλογές αλλά δημοψήφισμα.