Το πλάνο του Τσίπρα είναι πλέον η δραχμή και δεν το κρύβει

2.7.15


Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν απόψε εξαιρετικός για το ακροατήριο του στο δελτίο ειδήσεων του Ant1 και προσωπικά πείστηκα ότι πλέον ανοίγει τον δρόμο για τη μετάβαση της χώρας στη δραχμή, σε περίπτωση που το ΟΧΙ επικρατήσει στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ταυτίζοντας με αποτελεσματικά λαϊκίστικο τρόπο το ευρώ με τον Σόιμπλε, τόνισε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την ταύτιση του ευρωπαϊκού νομίσματος με τη φτώχεια και τόνισε ότι δεν θα επιδιώξει το Grexit, όχι ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να το αποτρέψει. Κοινώς, για ό,τι συμβεί, θα φταίνε φυσικά οι κακοί και ανάλγητοι Ευρωπαίοι.

Μιας και δεν αναμένεται μέχρι τη Δευτέρα κάποια από τις υπόλοιπες 18 χώρες της Ευρωζώνης να διατυπώσει κάποια διαφορετική άποψη περί ευρώ από αυτήν που ο Τσίπρας χρεώνει στο Σόιμπλε, το μόνο λογικό συμπέρασμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον επιθυμεί ανοιχτά την επιστροφή στη δραχμή.

Ελπίζω να μάθουμε κάποια στιγμή αν αυτό ήταν τελικά το πλάνο του από την αρχή, ελπίζω να το μάθουμε με την ανακούφιση ενός ηχηρού λαϊκού ΝΑΙ στην Ελλάδα της Ευρώπης.