Θλίψη: Προπηλάκισαν εφοριακούς στη Ρόδο επειδή πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους (+τι έλεγε κάποτε ο Δρίτσας)

6.8.15


Τόσα χρόνια κρίσης και τόσα μνημόνια μετά, κάποιοι συμπολίτες εξακολουθούν να μην βάζουν με τίποτα μυαλό και να συνεχίζουν να παριστάνουν ότι το πάρτι της Μεταπολίτευσης δεν έχει τελειώσει.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ροδιακή»:
Άγριος προπηλακισμός εφοριακών από δεκάδες Ροδίτες που βρίσκονταν στο πανηγύρι των Μαριτσών, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τριμελής ομάδα εφοριακών που πήραν εντολή από την υπηρεσία τους να μεταβούν για έλεγχο στο πανηγύρι, δέχθηκαν την οργή κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αρχικά τους αποδοκίμασαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» το περιστατικό δεν έμεινε μόνο στις αποδοκιμασίες. Συνεχίστηκε με ύβρεις, ενώ παρεμποδίστηκε ο έλεγχος από ορισμένους.
Περιπολικό του Α.Τ. Ιαλυσού που ήταν στο σημείο και συμμετείχε στον έλεγχο, στην κυριολεξία φυγάδευσε τους τρεις εφοριακούς προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο περιστατικό παρεμπόδισης φορολογικού ελέγχου που συμβαίνει στη Ρόδο, μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων.
Στις 20 Αυγούστου του 2012, όταν είχε συμβεί κάτι ανάλογο στην Ύδρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Θοδωρή Δρίτσα, είχε χαρακτηρίσει τις ενέργειες των εφοριακών ως «εισβολή στο νησί». Αναρωτιέμαι τι έχουν σήμερα να πουν για το τέρας που εξέθρεψαν.

Δυστυχώς, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.