Άνοιξε παραθυράκι για δεύτερες εκλογές ή στήριξη από τον Λεβέντη ο Φλαμπουράρης;

10.9.15


Σε μια πολύ παράξενη δήλωση για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σήμερα ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο άνθρωπος που επηρεάζει περισσότερο από τον καθέναν τον Αλέξη Τσίπρα.

Την παραθέτω αυτούσια:
«Την επόμενη μέρα, τη βλέπω με μια κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία και μέσα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί η κοινοβουλευτική παρουσία των ΑΝΕΛ, ούτως ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την συνεργασία. Αυτό που βλέπουμε εμείς είναι ότι δεν θα έχουμε συνεργασία και δεν θέλουμε να έχουμε συνεργασία με δυνάμεις, οι οποίες κρατάνε την ίδια πολιτική, η οποία οδήγησε τα τελευταία σαράντα χρόνια τη χώρα σε αυτή την καταστροφή. Αυτές που κυβέρνησαν μέχρι τώρα, εάν συνεχίσουν να έχουν το ίδιο πρόγραμμα, πώς θα συνεργαστούμε; Εγώ ακούγοντας χθες την κυρία Γεννηματά, δεν κατάλαβα ότι μπορεί να συνεργαστούμε. Θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχουν εκπλήξεις σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκηνικό που μετά τις εκλογές θα διαμορφωθεί.
Πάνω από 4 μονάδες (νίκη του ΣΥΡΙΖΑ) είναι η εκτίμησή μου εμένα. Θα υπάρχει και η στήριξη, άμα δεν θέλουν να πάμε σε εκλογές. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είμαστε πρώτο κόμμα.»
Όσον αφορά τις «εκπλήξεις», θυμίζω ότι η Παραπολιτική έχει θέσει εδώ και κάποιες μέρες ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα: στο πλαίσιο του παλιού/νέου, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Βασίλη Λεβέντη είναι εφικτή;

Όσον αφορά όμως την αναφορά του σε εκείνους που δεν θέλουν εκλογές και γι' αυτό θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, εμείς πρέπει να καταλάβουμε ότι αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, το σενάριο των δεύτερων εκλογών θα είναι πάνω στο τραπέζι της 21ης Σεπτεμβρίου;

Μιας και οι καιροί είναι πονηροί, θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ερωτηθεί και για τα δυο ο Αλέξης Τσίπρας, ίσως στο debate του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.