Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ έστησαν από κοινού το νέο διχασμό, αρίστευσαν στον αντιμνημονιακό λαϊκισμό

4.9.15


Μια ψύχραιμη όσο και δίκαιη αποτίμηση της ανεύθυνης συμπεριφοράς του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας στα χρόνια που μόνο το ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε να πείσει για την αναγκαιότητα του Μνημονίου επιχείρησε χθες η Φώφη Γεννηματά.

Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Τα 5 χρόνια μνημονίου επέφεραν σημαντικά πλήγματα στην συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ  που σήμερα διεκδικούν την ψήφο των πολιτών ασκήθηκαν συστηματικά στην αντιμνημονιακή ρητορική και αρίστευσαν στον λαϊκισμό. Αντί σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας και σύνεσης, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έστησαν  το σκηνικό του νέου διχασμού.

Η συνωνομοσιολογία, η επίκληση ξένων δυνάμεων που υποτίθεται ήταν πρόθυμες να μας βοηθήσουν αφιλοκερδώς, οι αναφορές σε δοσίλογους και προδότες οι οποίοι συνεργάζονται με διεθνείς τοκογλύφους, δηλητηρίασαν  τον οικονομικά εξασθενημένο λαό μας.

Η συντηρητική παράταξη θα πρέπει επιτέλους να απολογηθεί γιατί:

Ποτέ δεν έκανε την αυτοκριτική της για τα λάθη της τα τελευταία σαράντα χρόνια της Μεταπολίτευσης και κυρίως τα τελευταία 5 καταστροφικά χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας πριν την κρίση. Ποτέ!

Ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι εξαπάτησε τους πολίτες με τη δήθεν αντιμνημονιακή της στάση, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην κοινωνία.

Ποτέ δεν απολογήθηκε για την παντελή έλλειψη συναίνεσης που επέδειξε στην αρχή της κρίσης και τον διχασμό που προκάλεσε στους πολίτες.

Ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη για τις ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες που μοίραζε στα Ζάππεια με τα δήθεν ισοδύναμα μέτρα.

Ποτέ δεν εξήγησε για ποιο λόγο οδήγησε τη χώρα σε δύο επιζήμιες για την οικονομία εκλογικές αναμετρήσεις Και τώρα, δείχνει να μην έχει μάθει τίποτα και δεν λέει κουβέντα για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να αλλάξουμε τον απαράδεκτο και αναχρονιστικό πλέον εκλογικό νόμο που δίνει 50 έδρες στο πρώτο κόμμα, έστω και με μία ψήφο διαφορά από το δεύτερο.

Κι αυτό γιατί η ΝΔ κατά βάθος πιστεύει ακόμα στο παραμύθι της αυτοδυναμίας και δεν έχει την κουλτούρα των κυβερνήσεων συνεργασίας.

Στον αντίποδα του πάλαι πότε αντιμνημονιακού μπλοκ βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις  λίγους μήνες μετά την  εκλογική του νίκη  ο κ. Τσίπρας θερίζει θύελλες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα  της κατασυκοφάντησης της παράταξής μας.

Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με το τέρας που ο ίδιος δημιούργησε μαζί με τον εταίρο του και βοηθό μηχανοδηγού, στο τρενάκι του τρόμου για τον Ελληνικό λαό, κ. Καμμένο. Κάνει ότι μπορεί για να διχάσει τον λαό μας. Είναι απολύτως υπεύθυνος για την αναβίωση της ιστορικής διαίρεσης του ελληνικού λαού  σε εθνικόφρονες και μιάσματα.

Το δίπολο Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ-μα και της ΝΔ-, αντικατέστησε το πραγματικό διαχρονικό δίπολο ,πρόοδος – συντήρηση. Στην προσπάθεια του να διασωθεί ο κ. Τσίπρας αυτοσυστήνεται ως το νέο, το σύγχρονο που θα αποτρέψει την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος.

Κοίτα ποιος μιλάει; Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του. Που άλλα λέει και άλλα κάνει μετά τις εκλογές.
Που επιλέγει την κομματοκρατία και όχι την αξιοκρατία. Που είναι τόσο ανεπαρκείς και αναποτελεσματικοί που διέλυσαν την οικονομία και τα αποθέματα της. Που παραδόθηκαν άνευ όρων με ένα βαρύ πακέτο άδικων, υφεσιακών μέτρων που θα γονατίσουν ακόμα περισσότερο το λαό μας.
Μόλις έξι μήνες χρειάστηκαν για να μας αποδείξετε στην πράξη ότι είστε κάθε λέξη του εγχειριδίου του παλιού πολιτικού συστήματος.

Σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ  εξακολουθούν να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κατώτεροι των αναγκών της χώρας και των κρίσιμων περιστάσεων. Επιχειρούν να στήσουν το σκηνικό μιας τεχνητής πόλωσης. Μιας καρικατούρας δικομματισμού, με  ψεύτικα διλήμματα περί δήθεν αυτοδυναμίας και πολωτικών μετώπων.