Φρ.Παρασύρης: Τα κόμματα δεν είναι ούτε καφενεία ούτε TEDx, το ΠΑΣΟΚ είναι η σοσιαλδημοκρατία στη χώρα

4.9.15


Ο Φραγκίσκος Παρασύρης υπήρξε ένας από τους νεαρότερους και ζωηρότερους βουλευτές της ιστορικής αλλά και συνάμα μοιραίας γενιάς του ΠΑΣΟΚ του 2009, η οποία και πλήρωσε τα σπασμένα ολόκληρης της Μεταπολίτευσης.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου, πολιτεύτηκε με το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου καταγράφοντας μια εντυπωσιακή επίδοση στο νομό Ηρακλείου, ξεπερνώντας σε σταυρούς μέχρι και τον Σπύρο Δανέλλη που εκλέχθηκε με το Ποτάμι.

Σήμερα, ανακοίνωσε την επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ, ζητώντας μάλιστα να τεθεί τελευταίος στο ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου. Αξίζει να αφιερώσετε λίγα δευτερόλεπτα και να διαβάσετε την ανθρώπινη ανακοίνωση του:

Δυστυχώς, ορισμένοι κάνουν τα πάντα για να γίνει η πολιτική… πασαρέλα. Ξέρω λοιπόν ότι είναι ντεμοντέ. Οι περισσότεροι θα περιμένατε να ακούσετε ένα ΣΥΡΙΖΑ ή ένα Ποτάμι, μάλλον λόγω ηλικίας. Ένα ντεμέκ νέο κι όχι ένα παλιό.

Η στιγμή να τελειώσουμε με την πλάκα και το χαβαλέ πρέπει να τελειώνει. Πολιτική στις μέρες μας δεν κάνεις χωρίς αλήθεια. Τι πιο νέο απ’ το αληθινό! Τα κόμματα δεν είναι ούτε καφενεία αλλά ούτε και TEDx.

Έξι χρόνια μέσα στη δίνη και ένα μόνο κόμμα είπε την αλήθεια απ’ την αρχή, παρέμεινε με τεράστιο κόστος στην υπευθυνότητα, κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη και αγωνίζεται ακόμη για να μείνει η κοινωνία όρθια. Έξι κόμματα πέρασαν, κατέβασαν κόσμο στις πλατείες, έβρισαν, έσπασαν, έταξαν, λαϊκισαν ασύστολα για να καταλήξουν σε όσα είπε απ’ την αρχή το ΠΑΣΟΚ

Στήθηκαν καριέρες, φτιάχτηκαν περιουσίες πάνω στο ψέμα πάνω στην πλάτη του κόσμου, στο ξέσκισμα του ΠΑΣΟΚ. Και γέμισε ο τόπος με Ραχήλ, Μαριάδες, Κωνσταντοπούλου, Χαϊκάληδες και Μιχελογιαννάκηδες Κάναμε λάθη κι έκανα λάθη κι εγώ.

Τώρα το ΠΑΣΟΚ κάνει μια ειλικρινή προσπάθεια, μια νέα αρχή και ξανανοίγει. Με νέους ανθρώπους, με μπαρουτοκαπνισμένους. Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη, η καλύτερη και πιο ωφέλιμη πολιτική σχολή στον τόπο. Φτιάχνουμε τον τρίτο πόλο κι είμαστε κοντά

Από αυτόν τον αγώνα δεν θα λείψουμε. Η σοσιαλδημοκρατία στη χώρα είναι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ, με όρους προσφοράς, υπήρξε το πιο σημαντικό κομματικό εγχείρημα του Ελληνικού λαού, η πιο αυθεντική και αντιπροσωπευτική του έκφραση. Ούτε περιθώριο αλλά ούτε Κολωνάκι

Η Φώφη μου ζήτησε να συμμετέχω, όπως εγώ επιθυμώ, με ανοιχτά χαρτιά και ανοιχτές τις λίστες. Και θα το κάνω. Θα σπάσουμε τα μούτρα μας και πάλι, γιατί έτσι κερδίζονται οι μάχες στη χώρα. Κι ας καούμε μια φορά ακόμη.

Ορισμένοι ας περιμένετε πίσω απ’ τα γραφεία, πίσω απ’ τις κάμερες γιατί μάθατε να κρίνετε μόνο. Μείνετε πίσω κρυμμένοι, φοβισμένοι, μήπως και σπάσει το «μέηκ απ» στο πρόσωπό σας. Μείνετε να μας δείχνετε με το δάκτυλο. Σας βαρεθήκαμε πια, σας μάθαμε. Περιμένετε να γίνουμε το παλιό μπας και γίνετε το νέο. Θα μείνετε όμως στην αναμονή

Ζήτησα στη Φώφη λοιπόν να στρατευτώ στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου στο Ηράκλειο, χωρίς προαπαιτούμενα. Και μετά τις 20 του Σεπτέμβρη εδώ θα είμαστε. Έτσι για την αλητεία. Κι όποιος αντέξει.