Φώφη Γεννηματά: Άλλο να φέρεις συμφωνία, άλλο να πετάξεις λευκή πετσέτα, ο Τσίπρας ψάχνει συνενόχους

12.10.15


Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε η Φώφη Γεννηματά μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα αν σε μία επόμενη φάση των πραγμάτων και αν χρειαστεί, θα ήταν διατεθειμένο το ΠΑΣΟΚ να καθίσει στο τραπέζι με τον ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγηθεί σε μία συμφωνία για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Σε ποια βάση; Αυτή τη στιγμή είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας αναζητεί εφεδρείες ή πρόθυμους συνενόχους ή αφελείς συνενόχους σε μια πιθανή αποτυχία».

Στην επισήμανση ότι όλοι ζητούσαν από τον πρωθυπουργό να οδηγηθεί σε συμφωνία με τους εταίρους και τώρα κάνουν κριτική η κα Γεννηματά ανέφερε: «Βεβαίως, όλοι του ζητούσαμε να οδηγηθεί σε συμφωνία, αλλά ο κ. Τσίπρας έριξε λευκή πετσέτα. Παραδόθηκε άνευ όρων και επειδή βλέπαμε ότι η πορεία θα είναι ακόμα δυσκολότερη, γιατί είχα εξηγήσει προεκλογικά ότι η συμφωνία αυτή θα εξειδικευτεί στους εφαρμοστικούς νόμους κι αν δεν υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση με ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο να έχει στόχους ποιους τομείς θα στηρίξει, πώς θα προχωρήσει η χώρα; Σε ποια ανάπτυξη; Πως θα φτάσουμε στην ανάπτυξη; Αν δεν αυξήσουμε το ΑΕΠ θα ψάχνουμε συνέχεια τι θα κόβουμε. Όταν λοιπόν όλα αυτά δεν υπάρχουν στον σχεδιασμό αυτής της κυβέρνησης, σε ποια βάση να γίνει η συζήτηση; Εμείς ακόμα και την ημέρα των εκλογών μιλούσαμε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

Στο ερώτημα αν στο θέμα του χρέους θα έπρεπε η ελληνική πολιτική ηγεσία να εμφανιστεί σύσσωμη απέναντι στους δανειστές η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε: «Βεβαίως και θα έπρεπε να εμφανιστεί σύσσωμη. Εγώ και στην ομιλία μου στη Βουλή τόνισα ότι στο θέμα της διαπραγμάτευσης για την περαιτέρω αναδιάρθρωση και απομείωση του χρέους θα είμαι εκεί και θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις».