Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ του '81 η μόνη κυβερνώσα Αριστερά, ύβρις το «Πρώτη Φορά Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ

18.10.15


Τα πράγματα στην (ιστορική) θέση τους επιχείρησε σήμερα να βάλει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σήμερα την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, 34 χρόνια μετά την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1981.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε:

Το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε ως κεντροαριστερά και πολιτεύτηκε μετά το ’81 ως πραγματική κυβερνώσα αριστερά. Ένωσε γι’ αυτό το σκοπό τις δυνάμεις του πολιτικού φιλελευθερισμού, του ριζοσπαστικού κέντρου, της δημοκρατικής αριστεράς και τις γενιές της Εθνικής Αντίστασης, του Ανενδότου Αγώνα και του Πολυτεχνείου. 
Είναι ιστορική ύβρις να αυτοαναγορεύεται ως «πρώτη φορά αριστερά» μια κυβέρνηση που σε τίποτα δε θυμίζει τη δημοκρατική και προοδευτική αριστερά, και μάλιστα με τη μορφή ενός ανορθόγραφου αντιγραφέα της ιστορίας. Σήμερα θυμόμαστε και δεσμευόμαστε. 
Δεν θα επιτρέψουμε την παραχάραξη της ιστορίας και την προσφορά της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης στον τόπο. Δεν θα επιτρέψουμε την ακύρωση και τον εκμηδενισμό της Μεταπολίτευσης που αποτέλεσε την πιο προοδευτική εποχή στην ιστορία της χώρας. Βάζουμε τέλος στη πολιτική λεηλασία του χώρου μας. 
Γιατί εμείς ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα ότι κόμματα και παρατάξεις που ριζώνουν βαθειά και επιδεικνύουν αντοχές σε διαδρομές δεκαετιών, που σέβονται την ιστορία και την διαδρομή τους, που πιστεύουν στις αξίες και τις αρχές με τις οποίες ξεκίνησαν και στους στόχους που τάχθηκαν να υπηρετήσουν, δεν περνούν στο περιθώριο της ιστορίας.