Καμίνης: Να δοθούν κίνητρα και αντισταθμιστικά οφέλη στους δήμους υπέρ της διαχείρισης του προσφυγικού

11.10.15


Αιχμές για την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό αφήνει ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι εξακολουθεί να δείχνει αδράνεια στο προσφυγικό ζήτημα, παρόλο που -όπως λέει- κάνει φιλότιμες προσπάθειες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας, ο κ. Καμίνης ισχυρίζεται πως οι μεταναστευτικές ροές θα συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς, κάτι που θα σημάνει τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση για την Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη, ούτε για την Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα, επισήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως δεν επιτρέπεται η Αθήνα να δεχθεί όλο αυτό το βάρος του προσφυγικού και θα πρέπει να υπάρξει δίκαιη κατανομή.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα και αντισταθμιστικά οφέλη στους δήμους, προκειμένου να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης του ζητήματος, και επανέλαβε την αναγκαιότητα να παραχωρηθούν στρατόπεδα για τη φιλοξενία των προσφύγων, σημειώνοντας πως έχει θέσει το εν λόγω θέμα από τον περασμένο Δεκέμβριο.