Μια δήλωση του Τουσκ δείχνει (και) πόσο αστείες ήταν οι ελληνικές απειλές περί...τζιχαντιστών

4.10.15


Την άποψη ότι η μαζική μετακίνηση προσφύγων προς την Ευρώπη χρησιμοποιείται από ορισμένους ξένους ηγέτες για να εξασθενήσει πολιτικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, διατύπωσε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Για πρώτη φορά αφότου ενεπλάκην στην πολιτική, άκουσα πολιτικούς να δηλώνουν ανοικτά ότι οι πρόσφυγες οι οποίοι κατευθύνονται προς την Ευρώπη είναι η μέθοδός τους για να επιβάλουν σε αυτή την τελευταία ορισμένες συμπεριφορές», είπε ο Τουσκ, παρεμβαίνοντας κατά τη διάρκεια ενός ευρωπαϊκού φόρουμ στο Σοπότ, στις πολωνικές ακτές στη Βαλτική. «Ορισμένοι λένε ότι είναι η μέθοδός τους για την εξασθένηση της Ευρώπης ως πολιτικού θεσμού», συνέχισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αναλυτικά στη Ναυτεμπορική.

Τα καρφιά του κ. Τούσκ αφορούν κυρίως τον Βλάντιμιρ Πούτιν και τον Ταγίπ Ερντογάν αλλά κατά την προσωπική μου άποψη πρέπει να μας προβληματίσουν για ορισμένες παλαιότερες θέσεις της νυν ηγεσίας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Θυμίζω ότι στο πλαίσιο της περήφανης διαπραγμάτευσης που χάρισε στη χώρα το τρίτο Μνημόνιο, ο Νίκος Κοτζιάς αλλά κι άλλα κυβερνητικά στελέχη δεν σταματούσαν να τονίζουν ότι αν η Ελλάδα καταρρεύσει, η Ευρώπη θα γεμίσει με...τζιχαντιστές.

H δήλωση Τουσκ δείχνει ότι στις Βρυξέλλες είναι ελαφρώς πιο...υποψιασμένοι από όσο νομίζουν διάφορα σαϊνια εντός Ελλάδας και αντιλαμβάνονται πλήρως ποιος κερδίζει τι από κάθε δήλωση. Ας ελπίσουμε ότι όλοι πλέον θα μετράνε τις λέξεις τους και οι «βαρουφακισμοί» στην εξωτερική πολιτική θα σταματήσουν.