Προς τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό: 23% ΦΠΑ από σήμερα σε νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία

26.10.15


Σε ισχύ τέθηκε τυπικά από σήμερα ο ΦΠΑ 23% σε όλες τις βαθμίδες της ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθώς ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια τροποποιητική απόφαση για την επιβολή του, ούτε δόθηκε νέα παράταση για την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων.

Ο υψηλός συντελεστής σε νηπιαγωγεία, σχολεία και φροντιστήρια θα εφαρμοστεί με δεδομένο ότι η κυβέρνηση βρίσκεται ακόμα σε αναζήτηση των ισοδύναμων μέτρων που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό εάν προχωρήσει με την εναλλακτική λύση του κλιμακωτού φόρου.

Η προθεσμία που είχε δοθεί στην ελληνική πλευρά έληξε την Παρασκευή, ήδη μετά από παράταση μιας εβδομάδας, χωρίς όμως να έχουν βρεθεί λύσεις. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ.

Αν έχω κατανοήσει καλά τα όσα μας λένε τις τελευταίες μέρες τα σπουδαία στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καταλαβαίνω ότι σήμερα ξημέρωσε μια πολύ καλή μέρα για την Ελλάδα. Επιτέλους θα πληρώσουν οι «έχοντες» που στέλνουν τα παιδιά τους σε συνοικιακά φροντιστήρια αγγλικών, έξω από τα οποία εδώ και χρόνια συνωστίζονται Ferrari και Porsche.

Νικήσαμε! Ξεμπερδέψαμε με το παλιό!