Αναγκαία η παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τα όσα αδιανόητα καταγγέλλει ο Γιάννης Πανούσης

8.11.15


«Πολιτικοί που έχουν σχέση με τρομοκράτες απειλούν τη ζωή μου» - Ξέρουν ότι τους ξέρω με τα ονόματά τους - «Το πόσο ψηλά είναι κι ως πού μπορούν να φτάσουν εναντίον μου, τα έχω κατατεθειμένα σε συμβολαιογράφο μήπως μου συμβεί κάτι»

Σχέδιο πολιτικής και φυσικής εξόντωσής του αποκαλύπτει ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης μέσα από ένα βιωματικό πολιτικό θρίλερ που συνέγραψε, οι σκηνές του οποίου ξεπερνούν την πιο οργιώδη κινηματογραφική φαντασία των αστυνομικών μυθιστορημάτων.

Το πιο εντυπωσιακό, μάλιστα, είναι ότι ο τέως υπουργός αφήνει σαφώς να εννοηθεί και στο κείμενό του αλλά και σε συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ» ότι γνώστης όλου του ασύλληπτου πολιτικο-αστυνομικού παρασκηνίου που σχετίζεται και με οικονομικές δοσοληψίες, τις κατά το κοινώς λεγόμενο μίζες, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο με έμμεσο τρόπο…ευχαριστεί  επειδή τον απομάκρυνε από το πόστο του.

--

Τα όσα καταγγέλλει ο κ. Πανούσης είναι κάτι παραπάνω από τρομακτικά για τον μέσο πολίτη καθώς προκύπτει η εικόνα μιας χώρας που μοιάζει όλο και πιο πολύ με την Κολομβία. Είναι κάπως παράδοξο ότι ο πρών υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιλέγει να τα πει σε μια εφημερίδα, αντί να κινηθει νομικά, εκτός κι αν έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Χρειάζονται άμεσα επίσημες και θεσμικές απαντήσεις.