Είπε η Φώφη ότι ο Φίλης ευθύνεται για τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου; Όχι βέβαια!

6.11.15


Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, παίζοντας για ακόμα φορά με την ακροδεξιά φωτιά, υποστήριξε ότι ο Νίκος Φίλης είναι ο ηθικός αυτουργός του ξυλοδαρμού του Γιώργου Κουμουτσάκου. Η δήλωση του είναι απαράδεκτη και ρίχνει νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής.

Διαβάζω όμως διαρκώς από το πρωί ότι το ίδιο έκανε και η Φώφη Γεννηματά και κάπως έτσι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι. Αναζήτησα την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στα πρακτικά της Βουλής. Να το σχετικό απόσπασμα:
(...)Ο κ. Φίλης έχει πολύ δουλειά να κάνει στο Υπουργείο Παιδείας αντί να επιδίδεται σε πολιτικά αφελείς και εθνικά επικίνδυνες δηλώσεις. Και βέβαια καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που από ελάχιστους της ακροδεξιάς που καμία σχέση δεν έχουν με τον Ποντιακό Ελληνισμό, έγινε σήμερα κατά μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Ο κ. Φίλης που έσπευσε και αυτός να τους καταδικάσει ας προβληματιστεί ποιος τρέφει τον διχασμό και δίνει αφορμές στις ακροδεξιές λογικές. Η Βουλή το 1994 με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου προέβη στην θεσμική αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων, και καθιέρωσε την 19η Μαΐου ως ημέρα Εθνικής Μνήμης.
Ο κ. Φίλης είναι Υπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης και δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Ελληνικής πολιτείας, τις οποίες οφείλει να σέβεται και να μην βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα. Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός τον παρακολουθεί αμήχανος. Ας ρίξει μια ματιά στις Τουρκικές εφημερίδες για να κατανοήσει την εκμετάλλευση και την ζημιά που γίνεται εν όψει της επίσκεψης του(...)
Να και το video:


Η κ. Γεννηματά αναφέρεται συνολικά στο θέμα που έχει προκύψει με τις δηλώσεις του κ. Φίλη, καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στον κ. Κουμουτσάκο και καλεί απλά τον υπουργό Παιδείας να «προβληματιστεί» για το ποιος τρέφει τον διχασμό, χωρίς να στέκεται στο περιστατικό του ξυλοδαρμού.

Κατά την προσωπική μου άποψη, αυτή είναι μια απολύτως δίκαιη κριτική στον κ. Φίλη και συνολικά στον ΣΥΡΙΖΑ και με κανέναν τρόπο δεν σχετίζεται με τις απαράδεκτες δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και άλλων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.