Ώρα ευρείας εθνικής συνεννόησης υπέρ του ανεπιφύλακτα δυτικού προσανατολισμού της Ελλάδας

14.11.15


Την ώρα που η Ελλάδα, άκομψα αλλά θεμιτά, επιχειρούσε να συνδέσει το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα με την ευρωπαϊκή προσφυγική κρίση, η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι προκαλεί μια βίαιη αλλαγή της παγκόσμιας πολιτικής ατζέντας.

Ήδη, με ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιβεβαιώθηκε ότι ο κάτοχος εκείνου του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015. Το ζήτημα της φύλαξης των ελληνικών συνόρων βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο της πιο κρίσιμης γεωπολιτικής συζήτησης των τελευταίων δεκαετιών.

Η Ελλάδα θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και η ευρύτερη συνεννόηση των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ. Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να αναλάβει κάθε σχετική πρωτοβουλία και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης οφείλουν να ανταποκριθούν. Με την ιδιότητα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας μπορεί να αξιοποιήσει τη συγκυρία και για να καθαρίσει τον περίγυρο του από διάφορους παλαβούς κήρυκες αντιδυτικών θέσεων.

Μόνο η ανεπιφύλακτα ευρωπαϊκή Ελλάδα μπορεί να σηκώσει το βάρος. Μαγκιές κι εξυπνάδες τέλος.