Σοκάρουν τα κυνικά παζάρια κυβέρνησης-τρομοκράτων με θέμα το...κάψιμο της Αθήνας

16.11.15


Πρωτοφανή είναι τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με φυλακισμένους τρομοκράτες.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα, έχει καταγραφεί ο παρακάτω διάλογος μεταξύ συνεργάτη του υπουργού Δικαιοσύνης και φυλακισμένου τρομοκράτη:
«Εμείς ό,τι σας υποσχεθήκαμε το κάνουμε. Εσείς δεν είστε εντάξει» εμφανίζεται να λέει ο Γ. Τσάκαλος στον Π. Λάμπρου. «Εμείς είπαμε ότι θα φύγουμε από την Πρυτανεία και φύγαμε, αφήνοντας εκεί μόνο δώδεκα άτομα. Προσέξτε, όμως, και να το πεις στους δικούς σου: Μπορούμε να κάνουμε την Αθήνα να χοροπηδάει».
Η κυβέρνηση οφείλει συγκεκριμένες απαντήσεις και δεν μπορεί να κρύβεται ούτε πίσω από τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα ούτε πίσω από τις επιθέσεις στο Παρίσι. Η διαφαινόμενη οικειότητα κυβέρνησης-τρομοκρατών είναι κάτι παραπάνω σοκαριστική και αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία.

Aν λάβουμε υπόψιν μας ότι στα δυο προηγούμενα Μνημόνια κάηκε η Αθήνα και στο Μνημόνιο της Αριστεράς δεν άνοιξε μύτη, τα ερωτήματα είναι ακόμα πιο πολλά και πολύ πιο σοβαρά.