Γεννηματά: Ούτε δήθεν «ευρωπαϊκά» μέτωπα με τη ΝΔ, ούτε δήθεν «προοδευτικά» με το ΣΥΡΙΖΑ

5.12.15


Απάντηση σε όσους εκ του πονηρού διαρρέουν σενάρια συνεργασίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είτε με τη Ν.Δ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει σήμερα η Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξη της στη Βούλα Κεχαγιά στα ΝΕΑ.

Παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

-Ξεκαθαρίζω για μια ακόμα φορά. Εγώ δεν είμαι Τσίπρας που νομίζει ότι μπορεί να κυβερνήσει με τα ψέματα και τη δημαγωγία. Λέμε σταθερά όχι στα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα άρσης των πολιτικών αδιεξόδων του Πρωθυπουργού, που με τις επιλογές του δημιούργησε. Λέμε σταθερά ναι στην πολιτική συνεννόηση που δίνει διέξοδο και λύσεις για τη χώρα και τους πολίτες.

-Η θέση μας είναι σαφής και ξεκάθαρη. Απόλυτη θα έλεγα στο θέμα αυτό. Βασίζεται στην πεποίθηση ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, με προοδευτική προγραμματική συμφωνία πάνω σε ένα συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της σημερινής δύσκολης κατάστασης και σταδιακής εξόδου από την πολύχρονη κρίση και ύφεση.

-Ο κύκλος κυβερνητικών συνεργασιών με τη δεξιά έκλεισε.Η θέση μας είναι σαφής, ενιαία και χωρίς ναι, μεν, αλλά. Η χώρα δεν χρειάζεται ούτε δήθεν «ευρωπαϊκά» μέτωπα με τη ΝΔ, ούτε δήθεν «προοδευτικά» μέτωπα με το ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται γέφυρες συνεννόησης όλων των δυνάμεων που πιστεύουν και στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της χώρας.