Οικογένεια Γρηγορόπουλου: Δεν μας αφορούν τα περί μαύρου Δεκέμβρη, προσβάλλουν τη μνήμη του

6.12.15


Αντίθετη στη βία αλλά και στις πρόσφατες διακηρύξεις τόσο του Νίκου Ρωμανού και του Παναγιώτη Αργυρού όσο και άλλων ομάδων και ατόμων του αναρχικού χώρου, που προαναγγέλλουν δράσεις βίας μέσα στον Δεκέμβρη, με αφορμή και τη συμπλήρωση εφτά χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, είναι η μητέρα του, Τζίνα Τσαλικιάν.

«Δεν μας αφορούν τα όσα λένε περί ''μαύρου Δεκέμβρη'' κ.λπ. ούτε οι απειλές βίας, απ΄ όπου και αν προέρχονται, θεωρούμε μάλιστα ότι προσβάλλουν τη μνήμη του παιδιού», λέει στο περιβάλλον της. «Δεν έχουμε καμιά διάθεση, ούτε θέλουμε ν΄ανοίξουμε διάλογο με τον Ρωμανό ή με τρομοκρατικές οργανώσεις, γι' αυτό το θέμα» λέει στο «Εθνος της Κυριακής» απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο σύντροφος της μητέρας του Γρηγορόπουλου και δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Κωνσταντίνου, και προσθέτει:

«Η μητέρα του Αλέξη όχι μόνο είναι αντίθετη τόσο με την αστυνομική βία όπως και μ΄αυτές τις διακηρύξεις, αλλά έχει προτείνει και επαναφέρει την πρότασή της η 6η Δεκέμβρη να καθιερωθεί ως ''Ημέρα κατά της βίας με θύματα νέους ανθρώπους'', πρόταση στην οποία η τότε κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε. Η ίδια δεν ανησυχεί για τη δική της ασφάλεια, ανησυχεί όμως για την ευκολία με την οποία εκδηλώθηκε ως τώρα η αστυνομική βία, όπως και με τις απειλές για βία από αναρχικές ομάδες, στο όνομα μάλιστα του δολοφονημένου γιου της Αλέξανδρου. Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Αναλυτικά στο σχετικό ρεπορτάζ του Έθνους.