Γιατί οι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν τον Βασίλη Λεβέντη σαν συνάδελφο τους;

1.12.15


Προεκλογικά, είχα σημειώσει ότι ήταν πραγματικά προκλητική η στάση των περισσότερων δημοσιογράφων απέναντι στον Βασίλη Λεβέντη, τον οποίο συνεχώς παρουσίαζαν ως τον απόλυτο προφήτη του οποίου τις απόψεις θα πρέπει να ακούμε με ευλάβεια.

Παρατηρώ ότι οι περισσότεροι συνεχίζουν να του αναγνωρίζουν ένα ρόλο Μεσσία κι αξιόπιστου κριτή των πάντων. Σε κάθε τηλεοπτική συνέντευξη του, τον ρωτούν κυρίως για τα εσωκομματικά άλλων κομμάτων και αποδέχονται κάθε τοποθέτηση του χωρίς αντίλογο, λες και του πέφτει λόγος για τον ποιο θα εκλέξει αρχηγό η Νέα Δημοκρατία ή για το αν η Φώφη Γεννηματά είναι...κόρη του Γεννηματά.

Κορυφαία εκδήλωση της εν λόγω δημοσιογραφικής ελαφρότητας ήταν η τοποθέτηση του κ. Λεβέντη μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Οι ερωτήσεις προς τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων είχαν να κάνουν κυρίως με το τι είπαν οι υπόλοιποι(!!!) στη σύσκεψη με τον κ. Λεβέντη να αρπάζει την ευκαιρία και να τους κράζει όλους, χωρίς τον παραμικρό αντίλογο από τους δημοσιογράφους.

Ο Βασίλης Λεβέντης είναι πολιτικός αρχηγός και καλό θα ήταν να καλείται να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν το κόμμα του. Δεν είναι ρεπόρτερ. Δεν καταλαβαίνω γιατί του αναγνωρίζεται η «αυθεντία» να τοποθετείται συνεχώς για τη στάση των υπολοίπων κομμάτων, λες και ο ίδιος δεν έχει άμεσο όφελος από το να αποδοκιμάσει τους πολιτικούς αντιπάλους του.