Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τασσόταν υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

22.12.15


Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μέρος της Νέας Δημοκρατίας, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων θα καλύψουν το κενό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και η δήθεν προοδευτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να περάσει από τη Βουλή το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.

Την Κυριακή, σημείωσα στην Athens Voice τα εξής:
Σε αντίθεση με τα όσα πιστεύει μέρος της ελληνικής κοινής γνώμης, η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια δεν αποτελεί, εν έτει 2015, κάποια ιδιαίτερα προοδευτική ή «αριστερή» μεταρρύθμιση αλλά μια φοβερά αυτονόητη ρύθμιση. Εξάλλου, το Νοέμβριο του 2013, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου καταδίκασε την Ελλάδα, καθώς έκρινε ότι αποκλεισμός των ομόφυλων ζευγαριών από το σύμφωνο συμβίωσης συνιστά παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (υπόθεση Vallianatos and Others v. Greece).
Μια σύντομη αναδρομή σε παλαιότερες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει βάλει πάρα πολύ νερό στο κρασί του. Στις 3 Ιουνίου του 2011, σε ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του κόμματος για το Athens Pride, τόνισε:
(...)Επίσης διεκδικούμε  την κατάρτιση νομοθετικού πλαισίου για την συμβίωση μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών και την παροχή δυνατότητας να δημιουργήσουν οικογένεια, είτε ως φυσικοί γονείς, είτε με υιοθεσία
Στις 22 Νοεμβρίου του 2013, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σχετική πρόταση νόμου που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο υιοθέτησης παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, κάτι το οποίο πλέον τόσο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης αποκλείουν κατηγορηματικά.

Θα μας εξηγήσουν τι τους έκανε να αλλάξουν γνώμη;