Αφού ξέρουν ότι δεν μπορούν να κλείσουν τα κανάλια, τι επιχειρούν; Μια ηρωική έξοδο;

13.2.16


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος μας έβγαλε χθες από τον κόπο να εξηγήσουμε γιατί η τροπολογία του Νίκου Παππά δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από το Συμβούλιο της Επικρατείας ή από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ:
«Νομικά προβληματικός» τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.
Όπως παραδέχθηκε ο κυβερνητικός ευρωβουλευτής, και συνταγματολόγος, Κώστας Χρυσόγονος, λίγες μόνο ώρες μετά την υπερψήφιση του νόμου στη Βουλή, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το ΣτΕ να αναστείλει την εκτέλεσή του, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι υπάρχει δικαστικό προηγούμενο ήδη από το 1993 το οποίο επιβεβαιώθηκε και στην υπόθεση του «μαύρου» της ΕΡΤ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action24, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «υπάρχει μία σειρά από ανοιχτά ζητήματα, στα οποία την απάντηση δεν μπορούν παρά να δώσουν τα αρμόδια δικαστήρια, ελληνικά και ευρωπαϊκά.»
«Το Σύνταγμα προβλέπει καταρχάς την ελευθερία της έκφρασης και ειδικότερα στο Άρθρο 15 προβλέπεται ότι πρέπει να υπάρχει πολυφωνική και αντικειμενική ενημέρωση. Άρα ένα πρώτο ζητούμενο είναι κατά πόσον αυτό διασφαλίζεται με τον ένα ή τον άλλο αριθμό αδειών» τόνισε ο κ. Χρυσόγονος.
Δεν χρειάζεται κανείς να είναι νομικός για να καταλάβει ότι εν έτει 2016 δεν μπορεί μια κυβέρνηση να αποφασίσει μόνη της για το πόσα κανάλια θα υπάρχουν στη χώρα, δεν χρειάζεται κανείς να είναι άριστος γνώστης της Ιστορίας για να αντιληφθεί ότι μια τέτοια ενέργεια φέρει σαφή πραξικοπηματικά χαρακτηριστικά.

Μιας και στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να καταφέρουν να κλείσουν τα κανάλια, τι ακριβώς επιχειρούν; Μια ιδιότυπη διαπραγμάτευση με τους καναλάρχες; Προσθέτουν ένα ακόμα κεφάλαιο στη μυθοπλασία περί «αντισυστημικής» κυβέρνησης που τα έβαλε με την Ευρώπη και με τη διαπλοκή;

Μήπως γνωρίζουν ότι αργά ή γρήγορα θα συρθούν ξανά στις κάλπες και ετοιμάζουν το παραμύθι του «μας έριξαν τα συμφέροντα»; Το έχουμε δει πολλές φορές το έργο...