Φώφη: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας από αυτή τη Βουλή αν δεν μπορούν να συνεχίσουν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

22.2.16


Στην πρόταση συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Αυτή τη στιγμή κυβέρνηση υπάρχει και δεν μπορώ να αμφισβητήσω μία κυβέρνηση που εκλέχθηκε πριν από λίγους μήνες δημοκρατικά. Παρακολουθώ όμως ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά ζητήματα εθνικής σημασίας. Για παράδειγμα το ζήτημα του προσφυγικού. Προτείνω λοιπόν ότι η λύση για τη χώρα είναι μία κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή, εφόσον αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί θα πρέπει να μας πει τι μπορεί επιτέλους να κάνει. Αν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα αν μπορεί να αποτρέψει μία εθνική καταστροφή. Αν δεν μπορεί θα πρέπει αυτή η Βουλή να αναλάβει τις ευθύνες της», τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Γεννηματά.

Στο ερώτημα ποιοι πρέπει να μετέχουν κατά την άποψή της σε μία τέτοια κυβέρνηση η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απάντησε: «Δεν μπορεί να υπάρξει μία τέτοια κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή εθνικής σωτηρίας χωρίς τα δύο πρώτα κόμματα. Χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».