Κάθε κρίση γεννά ένα μεγάλο φασίστα, σ'εμάς έλαχε ο Λαζόπουλος

18.2.16


Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2008 και πολύ πιο έντονα στα χρόνια της κρίσης, ο Λάκης Λαζόπουλος αναδείχθηκε σταδιακά στην γνήσια φωνή των πιο σκοτεινών ενστίκτων της ελληνικής κοινωνίας.

Ακραία συντηρητικός πίσω από ένα ψευτοπροοδευτικό μανδύα, εθνικιστής, μισαλλόδοξος και συνωμοσιολόγος, ο Λαζόπουλος έστρωσε τον δρόμο για την ανάδειξη του περίφημου αντιμνημονιακού μετώπου, φροντίζοντας σε αυτό να χωράει εξίσου ο αγαπημένος του Αλέξης Τσίπρας αλλά και η Χρυσή Αυγή (την οποία έχει απαλλάξει από την ευθύνη δολοφονίας του Φύσσα).

Πριν χλευάσει μαζικά τα άτομα με αναπηρία, είχε παρουσιάσει κάθε ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ως εν δυνάμει Τσοχατζόπουλο, είχε χλευάσει επανειλημμένως τους ομοφυλόφιλους με αστεία της δεκαετίας του 1960, είχε ταυτίσει τη σημερινή Γερμανία με το Γ' Ράιχ και φυσικά είχε αναγάγει σε πρότυπο Έλληνα πολίτη τον κάθε ηλικιωμένο που έριχνε μπινελίκια στους πολιτικούς, την ώρα που ψώνιζε στη λαϊκή.

Το σχόλιο του για την αναπηρία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απλώς βοήθησε αρκετούς περισσότερους Έλληνες να συνειδητοποιήσουν ότι ο ταλαντούχος κωμικός Λαζόπουλος δολοφονήθηκε από τον κυβερνητικό προπαγανδιστή Λαζόπουλο. Αν κάποια στιγμή βρουν το χρόνο να δουν ξανά με μεγαλύτερη προσοχή παλαιότερες εκπομπές του, θα διαπιστώσουν ότι λίγο-πολύ πάντοτε υπήρχαν τέτοια σχόλια, απλά δεν τα είχαν προσέξει ή δεν ήθελαν να τα προσέξουν.

Κάθε μεγάλη κρίση γεννά ένα μεγάλο φασίστα και σε εμάς έλαχε ο Λαζόπουλος. Ίσως και καλύτερα, δεν είναι δα και ο πιο χαρισματικός αντίπαλος. Σε πείσμα του ιδίου και των υστερικών συμμάχων του, η Ελλάδα αργά ή γρήγορα θα αφήσει πίσω της την άθλια εποχή που μεσουράνησαν οι Λαζόπουλοι.