Παπαχελάς: Η Ν.Δ πέφτει ξανά στην παγίδα να διαγωνίζεται στον στίβο του λαϊκισμού

25.5.16


Μια σειρά πολύ σωστών επισημάνσεων για την παγίδα στην οποία μοιάζει να έχει πέσει ξανά η Νέα Δημοκρατία κάνει σήμερα μέσα από τη στήλη του στην Καθημερινή ο Αλέξης Παπαχελάς.

Μεταξύ άλλων, ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρει:

Κανείς δεν νοιάζεται πλέον εκτός Ελλάδος για το αν η χώρα κυβερνάται από Αριστερά ή Δεξιά. Τη δουλειά τους θέλουν να κάνουν.

Η αντιπολίτευση χάνει το δίκιο της όταν προσπαθεί «να την βγει» από τα αριστερά στην κυβέρνηση. Πέφτει στην παγίδα που έχει πέσει πολλάκις η Δεξιά στο παρελθόν, να διαγωνίζεται στον στίβο του λαϊκισμού. Περιθώρια για δομική αντιπολίτευση και κριτική υπάρχουν και περισσεύουν: για τους φόρους, τις εισφορές, την πελατειακή αντίληψη περί κράτους κ.λπ. Η κριτική, όμως, του τύπου «εσείς είστε νεοφιλελεύθεροι» είναι αστεία όταν προέρχεται από τη Ν.Δ. Προφανώς και η πλήρης και θεαματική κωλοτούμπα  του  κ.  Τσίπρα προσφέρει άφθονο υλικό για σάτιρα, για σχολιασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχόλια στο καφενείο. Αλλά κινδυνεύει να παγιδεύσει τη Ν.Δ. στην επανάληψη του λάθους της αντιμνημονιακής της περιόδου.

Όλο το άρθρο εδώ.