Τα e-mails είναι για τους ξένους, οι φίλοι τα λένε στο τηλέφωνο

16.5.16


Ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε να μην παραστεί στην πρώτη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προτιμώντας να μιλήσει στο συνέδριο της Δράσης, την ώρα που ο εν λόγω σχηματισμός έχει ανοίξει ορθάνοιχτα τις πόρτες του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε μια απολύτως συνειδητή επιλογή και είναι πολύ κρίμα που δεν είναι ειλικρινής απέναντι στους συνομιλητές και στους ψηφοφόρους του. Χθες, επιχειρώντας να απαντήσει στην εύλογα ενοχλημένη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε έλαβε επίσημη πρόκληση και μάλιστα με τρόπο κάπως φτηνό («η πρόσκληση πιθανόν να παρέπεσε κάπου στη Χαριλάου Τρικούπη ή είναι στα μη απεσταλμένα των email τους»).

Αν πιστέψουμε την αφήγηση του Ποταμιού, τότε θα πρέπει να δεχθούμε ότι ο Δημήτρης Τσιόδρας πήγε...ακάλεστος στη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προσπαθώντας με...το ζόρι να εκπροσωπήσει το κόμμα του! Φυσικά και δεν έγιναν έτσι τα πράγματα.

Από τη στιγμή που σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τη Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να δώσει το παρόν, δεν είναι λίγο κρίμα που ο Σταύρος Θεοδωράκης προσπαθεί τώρα να κρυφτεί πίσω από...e-mails; Θα έπρεπε δηλαδή να λάβει πρόσκληση, ακόμα κι όταν έχει ενημερώσει ότι δεν θα πάει, όταν μάλιστα δεν έχει κληθεί κανένας άλλος εκπρόσωπος κόμματος;

Τα e-mails και οι τυπικότητες είναι για τους ξένους, όχι για τους φίλους και τους πιθανούς συμμάχους. Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται, ειδικά όταν πια υπάρχει τρίτο πρόσωπο. Δυστυχώς, φαίνεται ότι στο Ποτάμι ακόμα και τώρα αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η τόση αλαζονεία τους είναι αδικαιολόγητη και πολιτικά θανάσιμη. Ευτυχώς τουλάχιστον που υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις...