Ένας προπονητής πολεμικών τεχνών στέλνει το πιο σπουδαίο μήνυμα κατά της Χρυσής Αυγής

5.7.16


Μήνυμα σε όλους όσους νομιμοποιούν δια της σιωπηρής ανοχής τους τη Χρυσή Αυγή έστειλε χθες ο Ηλίας Λάμπρου, ένας προπονητής πολεμικών τεχνών που αρνήθηκε να δει την αθλήτρια του να αγωνίζεται μπροστά στα μάτια νεοναζί βουλευτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λάμπρου αναφέρει μέσω του Facebook τα εξής:
Σήμερα μια αθλήτρια του White Tiger Camp έπαιζε αγωνα Κ1 για μια ζώνη σε μεγάλη διοργάνωση, αγώνα που τελικά ακυρώσαμε. Για λόγους σεβασμού προς την αντίπαλη αθλήτρια, τη γωνία και το δάσκαλό της αλλά και το διοργανωτή που μας έκανε την τιμή και μας προσέφερε αυτή την ευκαιρία διεκδίκησης ζώνης θα πρέπει να εξηγήσω αυτή τη ενέργειά μας.
Με το που φτάσαμε στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων, αντιληφθήκαμε πως"πρώτο τραπέζι πίστα" ήταν μεγάλη παρέα αποτελούμενη από τον Κασιδιάρη, το Λαγό και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, αντίστοιχου ή μικρότερου βεληνεκούς. Επειδή ο αθλητισμός δε μας ενώνει (και καλά κάνει), επειδή οι σχολές και τα γυμναστήριά μας δε χωρούν τους φασίστες και τους ναζί, δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνουμε στον ιδιο χώρο με αυτούς, νομιμοποιώντας την παρουσία τους σε δημόσιους χώρους.
Δεν έχω τη λογική του no politica στον αθλητισμό, πολύ περισσότερο όταν αφορά μισάνθρωπους νοσταλγούς του χίτλερ, των κρεματορίων, των στρατόπεδων συγκέντρωσης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για χάρη ενός περιέργως εννοούμενου επαγγελματισμού, να συμμετέχουμε σε οτιδήποτε αντίστοιχο. Θέλουμε έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτό...
Ειλικρινά είμαι περήφανος για τους μαθητές/αθλητές μου και μακάρι να είναι και αυτοί περήφανοι για τις επιλογές μας και τη στάση ζωής μας...
Συγχαρητήρια στον κ. Λάμπρου που επιχειρεί έλλογα και ειρηνικά να σπάσει το μονοπώλιο της Χρυσής Αυγής σε χώρους άθλησης και γυμναστήρια. Ήρθε η ώρα να τα βάλουμε με το νεοναζιστικό θηρίο, πριν αυτό μας καταπιεί όλους.