Μια δημοσκόπηση δείχνει ότι οι σημερινοί νέοι είναι πολύ πιο συντηρητικοί από όσο νομίζουμε

3.7.16


Την περασμένη Κυριακή, στην Αυγή δημοσιεύθηκε μια έρευνα της Public Issue με τη στάση της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε διάφορες προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στην επικαιρότητα.

Παρατηρώντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ομολογώ ότι με προβλημάτισαν κυρίως οι απαντήσεις των νέων, οι οποίοι μοιάζουν να είναι πολύ πιο συντηρητικοί από όσο οι ίδιοι (αλλά και οι γονείς τους) νομίζουν.

Για παράδειγμα, ως προς τη νομιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, οι νέοι 18-34 ετών εμφανίζονται μεν υπέρ της κατάργησης της σε ποσοστό 59% αλλά κάτω από τον μέσο όρο του 63%, κι έτσι ταυτίζονται με τη στάση των ηλικιωμένων (58%), απέχοντας κατά πολύ από το 72% της ηλικιακής ομάδας 35-44 ετών.

Το πιο εντυπωσιακό όμως ότι οι νέοι εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι στον χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας καθώς τάσσονται υπέρ μόλις κατά 52%, το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό μετά από αυτών των 65+.

Κοινώς, οι σημερινοί γονείς επιθυμούν περισσότερο από τα παιδιά τους μια ριζική μεταρρύθμιση υπέρ του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους! Παράξενοι καιροί...