Η συνωμοσιολογία για το έλλειμμα του 2009 εξακολουθεί να ενώνει ΣΥΡΙΖΑ-Καραμανλικούς

3.8.16


Αντιμέτωπος με κακουργηματική αξιόποινη πράξη είναι ακόμη μια φορά ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου, για τη γνωστή υπόθεση της (δήθεν) διόγκωσης του ελλείμματος της χώρας το 2009.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του News247, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε μερικώς δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει τον Σεπτέμβριο του 2015 η Ξένη Δημητρίου, τότε ως αντεισαγγελέας του ΑΠ. Έτσι, το βούλευμα επιστρέφει πίσω στο Εφετείο προκειμένου να αποφασιστεί αν ο Ανδρέας Γεωργίου θα βαρύνεται εκτός από το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, αλλά και με κακουργηματική ψευδή βεβαίωση.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι σε τεράστιο βαθμό ανεξήγητη και νομικά παράδοξη, κάτι που ελάχιστοι είχαν το σθένος να επισημάνουν στον δημόσιο διάλογο. Αντίθετα, τόσο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς όσο και διάφορα ζόμπι της καραμανλικής Δεξιάς έσπευσαν να τονίσουν ότι η εξέλιξη αυτή δικαιώνει την κοινή πολιτική ατζέντα τους.

Ξεχνούν όμως ότι βρισκόμαστε πια στο 2016 και το κοντέρ της Αριστεράς έχει γράψει ήδη 1,5 χρόνο διακυβέρνησης του τόπου. Όσες πολιτικές καριέρες χτίστηκαν πάνω στα παραμύθια περί διόγκωσης του ελλείμματος το 2009, χτίστηκαν.

Το σανό τελείωσε. Πλέον όλοι θα κριθούν στον στίβο της καθημερινότητας και της πραγματικής οικονομίας και φοβάμαι ότι πια οι οιωνοί δεν είναι υπέρ τους...