Ιστορική απόφαση από τον Γ.Γ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Στέλνει στον εισαγγελέα τον Μητροπολίτη Χίου

19.8.16


Να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα επιχείρησαν κύκλοι της Ιεράς Μονής Χίου σχετικά με το ακροδεξιάς κοπής κήρυγμα του μητροπολίτη Μάρκου κατά της δημιουργίας τεμένους, του συμφώνου συμβίωσης, του πολιτικού γάμου και των πολιτικών που «έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν».

Τη φράση «δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες» την αποδίδουν στη... στατιστική, χρίζοντας τον μισαλλόδοξο ιεράρχη κάτι σαν Υπηρεσία Ασύλου, φρόντισαν όμως να μιλήσουν για «αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης του ανατολικού Αιγαίου».

Τα σχετικά δημοσιεύματα έχουν πάντως σταλεί από τον γενικό γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστή Παπαϊωάννου στην εισαγγελέα κατά του ρατσισμού στην Αθήνα και στην Εισαγγελία Χίου, για να διερευνήσουν αν διέπραξε αξιόποινες πράξεις ο μητροπολίτης, στέλνοντας το μήνυμα πως τα άμφια δεν διασφαλίζουν την ασυλία.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κ. Παπαϊωάννου, αν και πολύ φοβάμαι ότι η Δικαιοσύνη θα διστάσει να αντιμετωπίσει τον μητροπολίτη όπως θα αντιμετώπιζε έναν οποιοδήποτε άλλο δημόσιο υπάλληλο/κρατικό λειτουργό. Όπως και να έχει όμως, ο συμβολισμός της κίνησης του Γ.Γ είναι σπουδαίος.