Απόλυτα ορθή η απόφαση Φίλη για την αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών

1.9.16Αλλάζει από φέτος το μάθημα των Θρησκευτικών σε όλες τις βαθμίδες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης από το βήμα της Βουλής.

Όπως τόνισε ο κ. Φίλης «η επικείμενη αλλαγή θα πραγματοποιηθεί ώστε τα Θρησκευτικά να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας».

«Άκουσα μία τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, προ μηνός σε μία τηλεοπτική εκπομπή, που είπε ότι συμφωνεί να αλλάξει το πρόγραμμα των θρησκευτικών στα σχολεία. Το πρόγραμμα, που έχουμε έτοιμο ως Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, προέκυψε από ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε και άκουσε όλες τις πλευρές, και την Εκκλησία και τους θεολόγους. Η απόφαση βεβαίως είναι της πολιτείας, έτσι λειτουργεί το σχολείο» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

Πηγή: Ισίδωρος Ρούσος/ Αθήνα 9,84

Πρόκειται για μια απόλυτα ορθή απόφαση του κ. Φίλη και για μια σημαντική τομή την οποία κακώς δεν προώθησαν στα χρόνια της Μεταπολίτευσης οι διάφορες προοδευτικές κυβερνήσεις.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η στάση της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, μιας και θεωρώ προσωπικά δεδομένο ότι ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι θα στηρίξουν τη συγκεκριμένη επιλογή της κυβέρνησης.