Ο ιος «ΔΗΜΑΡ» οδηγεί σε βέβαιο θάνατο το Ποτάμι

8.9.16


Οι αναγνώστες της Παραπολιτικής γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε αυτό εδώ το blog είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως για το ναυάγιο των συζητήσεων μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, μιας και η απόσταση που χώριζε τις δυο ηγετικές ομάδες ήταν πάντοτε μεγάλη.

Ανεξάρτητα από τη γνώμη που έχει κανείς για τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, υπάρχουν κάποια αριθμητικά δεδομένα τα οποία δεν μπορούν να τεθούν σε αμφισβήτηση. Στην κούρσα για δυο που ξεκίνησε στις Ευρωεκλογές του 2014, το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που κέρδισε τη μάχη και σήμερα αποτελεί το «μεγάλο ψάρι» που βάσιμα ελπίζει στο να φάει το μικρό.

Το Ποτάμι είναι ένα κόμμα του 1%-1,5% και ο αρχηγός του δεν ελέγχει κανέναν από τους υπόλοιπους 9 βουλευτές του. Διαπραγματεύτηκε με το ΠΑΣΟΚ σαν να είναι ο πανίσχυρος αρχηγός του...15% και τώρα όλα δείχνουν ότι θα έχει ανάλογα άδοξο τέλος με τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος επίσης κάποτε μέτρησε τον ίσκιο του για μπόι.

Γενικά, καλό θα ήταν κάποια στιγμή να καταστεί κατανοητό ότι στην Πολιτική δεν έχει σημασία τι πιστεύει ο καθένας για τον εαυτό του αλλά κυρίως το τι πιστεύει η κοινωνία γι' αυτόν. Το ότι στο Ποτάμι νιώθουν «άριστοι» και σταλμένοι από τον Θεό για να σώσουν την Ελλάδα,  δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας.

Ο ελληνικός λαός τους αποδοκίμασε, ο ελληνικός λαός κράτησε το ΠΑΣΟΚ στη ζωή, έστω και διασωληνομένο στην εντατική. Η κάλπη δεν είναι Facebook για να κάνουμε ποιοτική αξιολόγηση των like...