Πρόταση Τσίπρα στον Μιχάλη Σταθόπουλο για την επιτροπή διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση

12.9.16


Στον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Σημίτη Μιχάλη Σταθόπουλο φαίνεται να έχει απευθυνθεί ο Αλέξης Τσίπρας για τη θέση του επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το σχετικό ρεπορτάζ του Κωστή Παπαδιόχου στην Καθημερινή της Κυριακής:
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα ο κ. Αλ. Τσίπρας θα ανακοινώσει τη συγκρότηση οργανωτικής επιτροπής διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση. Το ενδιαφέρον είναι πως κατά πληροφορίες επικεφαλής δεν θα είναι συνταγματολόγος - στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος ή ο ευρωβουλευτής Κ. Χρυσόγονος. Αντιθέτως, σύμφωνα με συνομιλητές του κ. Τσίπρα, για τη θέση έχει βολιδοσκοπηθεί και «κλειδώνει» ο κ. Μ. Σταθόπουλος, που είχε διατελέσει εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σημίτη και είχε έλθει σε σύγκρουση με την Εκκλησία για τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Επίσης, θέσεις μελών έχουν προταθεί στον επίτιμο αντιπρόεδρο του ΣτΕ Π. Παραρά που έχει δεσμούς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο και από τον χώρο της Κεντροαριστεράς στον συνταγματολόγο Γ. Σωτηρέλλη και στον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Κ. Μενουδάκο.
Η αλήθεια είναι ότι θα αποτελέσει προσωπική επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα η ανάμειξη του κ. Σταθόπουλου στη διαδικασία, ενός ανθρώπου που δεν έχει την παραμικρή σχέση με τα διάφορα παλαβά που πιστεύουν για το Σύνταγμα στην Κουμουνδούρου.

Μένει να δούμε αν πράγματι ο κ. Σταθόπουλος θα δεχθεί την πρόταση αλλά κι αν θα καταφέρει να εξηγήσει στην κυβέρνηση ότι το Σύνταγμα δεν προσφέρεται για μικροπολιτικούς σχεδιασμούς...