Οι φρικτά ανεύθυνες δηλώσεις του Προέδρου του ΣτΕ επιβεβαιώνουν τον ευτελισμό των θεσμών

6.10.16


Αμέσως μετά την πελατειακού τύπου συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος του Συμβούλιο της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου δήλωσε ότι υποχρέωση του δικαστηρίου είναι «να αφουγκράζεται την κοινωνία», σημειώνοντας ότι το ΣτΕ «έδωσε μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις».

Είναι κάπως σοκαριστικό το ότι εν έτει 2016 χρειάζεται να επισημανθεί ότι καθήκον του κάθε δικαστηρίου είναι η πιστή εφαρμογή των νόμων, ανεξάρτητα από το τι επιθυμεί η κοινωνία. Είναι αληθινά τρομακτικό το να συνειδητοποιείς ότι ένας τόσο ανεύθυνος δικαστής έχει βρεθεί στην κεφαλή του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Βιώνουμε τον απόλυτο ευτελισμό των δημοκρατικών θεσμών του τόπου και το χειρότερο είναι ότι η κοινωνία παρακολουθεί παγερά τις εφιαλτικές εξελίξεις. Κάθε μικρή εκτροπή που επιχειρείται σε μια Ελλάδα της Ε.Ε επιβεβαιώνει πόσο μακριά θα έφταναν ορισμένοι σε μια λεηλατημένη Ελλάδα της δραχμής.

Δυστυχώς για τις ιδέες που καπηλεύεται, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει πια πολλάκις «συλληφθεί» να επιχειρεί την αλλοίωση των θεσμικών κεκτημένων της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Το χρονοντούλαπο της Ιστορίας έχει ήδη ανοίξει και την περιμένει, μαζί με τους αυτόκλητους αυτοεξεφτελιζόμενους υποστηρικτές της.