Όταν η ΕΡΤ προβάλλει «αποκλειστικό» υλικό από αερομαχίες στο Αιγαίο, κάτι δεν πάει καλά (video)

5.12.16


Μου είναι πραγματικά δύσκολο να πιστέψω ότι βρέθηκαν ανώτατοι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας να μιλήσουν on camera στην ΕΡΤ για τις πρόσφατες αερομαχίες στο Αιγαίο, μου φαίνεται κάπως τρομακτικό ότι η δημόσια τηλεόραση έδειξε «αποκλειστικό» υλικό από αναχαίτιση τουρκικού πολεμικού αεροπλάνου.

Από τη στιγμή που η ΕΡΤ ελέγχεται απόλυτα από τον μηχανισμό εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μου είναι κάπως δύσκολο να επιλέξω ότι τέτοιου είδους ρεπορτάζ στήνονται τυχαία, πόσο μάλλον όταν ανώτατοι αξιωματικοί δέχονται τις κάμερες στα γραφεία τους.


Επαναλαμβάνω: η Ελλάδα δεν πρέπει να μπει στον πειρασμό της εξαγωγής της κρίσης της στο Αιγαίο, δεν θα πρέπει να μπει σε μια λογική ανατολίτικων διαξιφισμών με τον όλο και πιο απρόβλεπτο Ταγίπ Ερντογάν. Είναι ανεπίτρεπτο να διαρρέουν τέτοια video στη δημόσια τηλεόραση, είναι επικίνδυνο να καταλήγει η ΕΡΤ να τροφοδοτεί με υλικό τα διάφορα ξεκασμένα ακροδεξιά site.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχουν πολιτικοί και επιχειρηματικά λόμπι που ευελπιστούν σε πολιτικά και οικονομικά κέρδη από την εδραίωση ενός κλίματος φόβου και εξωτερικών απειλών στην ελληνική κοινή γνώμη. Αρκετά παιχνίδια παίχτηκαν τα τελευταία χρόνια σε βάρος της χώρας, ας μην ρισκάρουμε κι άλλο.