Το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου είναι η απόδειξη ότι υπάρχει Άγιος Βασίλης για τη Βουλγαρία

30.12.16


Από 1/1/2017 θα τεθεί σε εφαρμογή το περίφημο "ασφαλιστικό Κατρούγκαλου", έτσι για να καταλάβουν και οι τελευταίοι Έλληνες πόσο ακριβά θα πληρώσουμε τις γελοιότητες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Διάβασα μια σχετική ανάλυση στο Capital.gr και με έπιασε νευρικό γέλιο. Μιας και δεν έχω πλέον καμία απαίτηση ντροπής από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, αναρωτιέμαι αν ντρέπονται έστω και λίγο οι τεχνοκράτες της Τρόικας που διάβασαν αυτό το έκτρωμα και το θεώρησαν κοινωνικά και δημοσιονομικά βιώσιμο.

Δεν χρειάζεται κανείς να είναι γκουρού των οικονομικών για να καταλάβει ότι το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου θα δώσει νέα ώθηση στην αναπτυσσόμενη οικονομία της γειτονικής Βουλγαρίας, αποτρέποντας παράλληλα χιλιάδες νέους Έλληνες να ξεκινήσουν νόμιμα κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα.

Δεν χρειάζεται κανείς να είναι "καταστροφολόγος" για να σκεφτεί μήπως όλες αυτές οι πολιτικές στην πραγματικότητα επιχειρούν να επιταχύνουν τις κοινωνικές διεργασίες που θα καταστήσουν δημοφιλές λαϊκό αίτημα την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.