Ένα δημοσίευμα των ΝΕΩΝ αποδεικνύει ότι η Κεντροαριστερά βρίσκεται στη φάση «ΚΚΕ-ΜΛ ή ΜΛ-ΚΚΕ»

6.3.17


Ένα φίλος μου έστειλε καλοπροαίρετα ένα δημοσίευμα από τα ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου, ζητώντας μου την άποψη για τις διεργασίες της Κεντροαριστεράς, οι οποίες έχουν χοντρικά διαρκέσει γύρω στα 200-300 χρόνια.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το (ακριβές) ρεπορτάζ της Αγγελικής Καραγιώργου:
Ανύπαντρος προξενητής γυρεύει για δικού του». Η μαντινάδα που ειπώθηκε στο άτυπο Συντονιστικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, την περασμένη Πέμπτη, από ένα κρητικής καταγωγής στέλεχος ήταν αρκετή για να σπάσει ο πάγος. Το μήνυμα; Να αποσαφηνιστεί διακριτικά ότι τα προξενιά – προφανώς αυτό με την Ωρα Αποφάσεων – είναι περιττά κι όποιος τα κάνει φαίνεται σαν να τα κάνει για τον εαυτό του. Σ’ εκείνο το σημείο άρχισαν τα γέλια και τα πειράγματα. Ποιος ήταν ο αποδέκτης; Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία
Ωστόσο σύμφωνα με έγκυρες πηγές, πρόβλημα στις σχέσεις τους με τις υπόλοιπες συμπράττουσες δυνάμεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ) δεν υπάρχει. Αντιθέτως, στο άτυπο Συντονιστικό της προηγούμενης εβδομάδας οι Κινήσεις κατέστησαν σαφές ότι δεν έχει αλλάξει κάτι σε όσα από κοινού έχουν αποφασίσει με τη Συμπαράταξη όλο το προηγούμενο διάστημα. «Επιμέρους διαφορές βεβαίως υπάρχουν, όπως συμβαίνει με όλους μας» λέει στέλεχος της Συμπαράταξης. 
Αφορμή για την παραπάνω νύξη στάθηκε η θετική απάντηση της Ωρας Αποφάσεων στο κάλεσμα των ΜΕΤΑρρυθμιστών του Σπύρου Λυκούδη και των Κινήσεων για ένα νέο ξεκίνημα, με δέσμευση εκλογής από τη βάση. «Σ’ εμάς δίνεται η ευκαιρία να αποδείξουμε ότι είμαστε ειλικρινείς και το κάνουμε» έλεγε την προηγούμενη εβδομάδα ένα εκ των βασικών στελεχών της Ωρας Αποφάσεων. 
Δεν ξέρω πόσοι το συνειδητοποιούν, μιας και ο ιδρυματισμός του χώρου έχει χτυπήσει κόκκινο, αλλά δεν υπάρχει απολύτως κανένας πολίτης που παρακολουθεί αυτή τη γελοία και απολιτίκ αλληλεπίδραση σχηματισμών.

Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ, Ώρα Αποφάσεων, Κινήσεις Πολιτών Για τη Σοσιαλδημοκρατία, ΜΕΤΑρρυθμιστές! Με εξαίρεση το ΠΑΣΟΚ που καλώς ή κακώς είναι ένα κανονικό κοινοβουλευτικό κόμμα, μιλάμε ότι όλοι υπόλοιποι είναι χοντρά-χοντρά 40-50 άνθρωποι που έχουν παράξει καμία 400αρια κινήσεις και έχουν αναλάβει 800 πρωτοβουλίες.

Όλοι αυτοί οι τύποι έχουν τρία κοινά: α) είναι ΠΑΣΟΚ β) συμφωνούν κατά 98% στα πάντα γ) νιώθουν όλοι εν δυνάμει αρχηγοί και εθνοσωτήρες. Και δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους, σε μια εποχή που τα έχουν βρει μέχρι και οι υστερικοί του ΣΥΡΙΖΑ με τους υστερικούς της ψεκασμένης Ακροδεξιάς.

ΕΛΕΟΣ. Το project "ένα κόμμα ανά οικογένεια υπέρ της ενότητας της Κεντροαριστεράς" ενδέχεται να μην πετύχει...

Υ.Γ Αν δεν κάνω λάθος, πλέον το ΚΚΕ-ΜΛ και το ΜΛ-ΚΚΕ κατεβαίνουν μαζί στις εκλογές. Φαντάσου...