«Μεταρρυθμιστική ρητορική χωρίς πρόσωπα που εκφράζουν τη διάθεση πραγματικής ανανέωσης...»

15.5.17


Έχω παρατηρήσει ότι τον τελευταίο καιρό οι αρθρογράφοι των κυριακάτικων εφημερίδων επαναλαμβάνονται φοβερά, γι' αυτό και κάθε Κυριακή ξεχωρίζω εκείνους που τολμούν και γράφουν πράγματα δυσάρεστα για το κοινό τους.

Γι' αυτό τον λόγο, μου άρεσε ιδιαίτερα το άρθρο του καθηγητή Μιχάλη Ιακωβίδη στην Καθημερινή της Κυριακής, το οποίο κάπως ταράζει τα ράθυμα νερά του αστικού χώρου που αποθεώνει κάπως τυφλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αξίζει να το διαβάσετε ολόκληρο. Να το απόσπασμα που μου άρεσε περισσότερο:
(...)Ως προς την αντιπολίτευση, η προοπτική εκλογών απομακρύνεται. Στόχος του κ. Μητσοτάκη πρέπει να είναι η αναδιάταξη και η ανανέωση του κόμματός του. Τα σημάδια, μέχρι σήμερα, είναι ανάμεικτα. Παρά τη μεταρρυθμιστική ρητορική, δεν έχουμε ακόμη δει επιλογές προσώπων που να εκφράζουν τη διάθεση πραγματικής ανανέωσης. Επίσης, η Ν.Δ. δεν χάνει ευκαιρία να εκμεταλλευθεί πολιτικά οποιαδήποτε πρόβλημα στη χώρα. Είναι εύκολο, αλλά και καταστρεπτικό να ασκείται κριτική για κάθε επώδυνο μέτρο που λαμβάνει η κυβέρνηση. Πολλά από όσα γίνονται, λόγω μνημονίου, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αξιοποιήσει τους επόμενους μήνες στην προετοιμασία όχι μόνο μιας εκλογικής νίκης, αλλά και μιας αποτελεσματικής, άκρως ρηξικέλευθης διακυβέρνησης.