Μια δημοσκόπηση δείχνει ότι ο κόσμος της Κεντροαριστεράς είναι πιο μπροστά από τις κομματικές ηγεσίες

3.5.17


Την ώρα που η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι όποιος διαφωνεί με ένα συνέδριο διορισμένων είναι...ταραχοποιό στοιχείο και ο Σταύρος Θεοδωράκης επιμένει να μην συνεργάζεται με κανέναν, οι ψηφοφόροι της Κεντροαριστεράς μοιάζουν να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά.

Τα ευρήματα της χθεσινής δημοσκόπησης της Pro Rata για την Εφημερίδα των Συντακτών ήταν κάτι παραπάνω από ενδιαφέροντα. Παραθέτω ένα απόσπασμα από το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας:
Ως προς το δέον γενέσθαι για το μέλλον της Κεντροαριστεράς, το 64% προκρίνει τη δημιουργία νέου κόμματος αποτελούμενου από νέους ηλικιακά και νέα πρόσωπα στην πολιτική. Το 30% θέλει τη συνεργασία των υπαρχόντων κομμάτων του χώρου, ενώ το 6% δηλώνει «Δ.Ξ/Δ.Α.».
Στο θέμα της ηγεσίας, φαίνεται ότι τα φαινόμενα αρχηγισμού και της κυριαρχίας των κομματικών μηχανισμών έχουν κουράσει, καθώς το 57% θεωρεί ότι στις επόμενες εκλογές η ΔΗΣΥ πρέπει να βρεθεί με νέα ηγεσία, εκλεγμένη από τη βάση. Μόνο το 28% λέει «με την παρούσα ηγεσία», ενώ το 15% απαντά «Δ.Ξ/Δ.Α.». Αντίστοιχα, το 56% εκτιμά ότι η ΔΗΣΥ θα έπαιρνε μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές με νέα ηγεσία εκλεγμένη από τη βάση, το 26% με την υπάρχουσα, ενώ το 18% δηλώνει «Δ.Ξ/Δ.Α.».
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Οι πολίτες μοιάζουν έτοιμοι να δεχθούν την αυτοδιάλυση των σημερινών σχημάτων υπέρ ενός νέου κόμματος, με νέους ανθρώπους και με νέο αρχηγό από τη βάση. Κάτι τέτοιο όμως θα ήταν καταστροφικό για τις προσωπικές καριέρες των Γεννηματά και Θεοδωράκη, γι' αυτό και δεν πρόκειται να γίνει.

Ας μην απορούν μετά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αντέχει...