Αιχμές Κοτζιά κατά του Συνηγόρου του Πολίτη για την έρευνα για τις επαναπροωθήσεις Τούρκων (video)

11.6.17


Σε μια ιδιαίτερα αινιγματική και συνάμα προβληματική δήλωση για το θέμα των επαναπροωθήσεων Τούρκων πολιτών από την Ελλάδα στην Τουρκία προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ στην Κοζάνη.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Παναγιώτη Πλιάτσιου από την ιστοσελίδα Kozani Media, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε (σωστά) ότι είναι αναρμόδιος για το θέμα αλλά παράλληλα άφησε μια πολύ συγκεκριμένη αιχμή για την πρωτοβουλία του Συνηγόρου του Πολίτη να διερευνήσει το θέμα, τονίζοντας ότι «θα δούμε» αν οι πράξεις του είναι νόμιμες.


Θυμίζω ότι ο Συνήγορος του Πολίτη έλαβε την απόφαση να διερευνήσει αυτεπάγγελτα τις καταγγελίες για πιθανές επαναπροωθήσεις Τούρκων πολιτών στα σύνορα του Έβρου, μετά και τις σημαντικές διεθνείς αντιδράσεις που καταγράφηκαν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Συνήγορος του Πολίτη αποτελεί ανεξάρτητη αρχή, η οποία προφανώς δεν υπόκειται σε έλεγχο νομιμότητας από τον...υπουργό Εξωτερικών. Η ξεκάθαρη ενόχληση του κ. Κοτζιά για την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος καταγράφεται και αξιολογείται...