Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να διερευνήσει τις καταγγελίες περί επαναπροωθήσεων

9.6.17


«Οι επαναπροωθήσεις σε χώρα όπου κινδυνεύουν, ανθρώπων που ζητούν διεθνή προστασία, παραβιάζουν κατ’ αρχήν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο» τονίζει το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με «καταγγελίες της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου για παράνομες επαναπροωθήσεις Τούρκων στα σύνορα του Έβρου».

Στην ίδια ανακοίνωση το τμήμα Δικαιωμάτων υπογραμμίζει ότι «τέτοιου είδους φαινόμενα όχι μόνο πλήττουν τη δημοκρατία και το κράτους δικαίου στη χώρα μας αλλά συνιστούν επίσης και σημαντικό ρήγμα στον αγώνα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διεκδικήσεων της Αριστεράς στην προάσπιση των ελευθεριών και των δημοκρατικών εγγυήσεων».

Τέλος το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «επειδή οι καταγγελίες αυτές είναι συγκεκριμένες και σοβαρότατες, οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να τις διερευνήσουν άμεσα και σε περίπτωση που ευσταθούν να αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει και να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά».

Πηγή: Αυγή

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρά σε επαναπροωθήσεις αιτούντων ασύλου, χωρίς να κάνει κανένα άλλο σχόλιο. Ίσως η εσωκομματική πίεση τον αναγκάσει να επανέλθει.