Ο Καμίνης δεν είναι πλέον ούτε αουτσάιντερ ούτε εκτός πολιτικού συστήματος

8.9.17


Με σεβασμό στο πρόσωπο του Γιώργου Καμίνη και με αυτοσεβασμό στην αμέριστη πολιτική στήριξη που του προσέφερε το ταπεινό αυτό blog, έχω ένα κάνω μια πολύ πρώιμη παρατήρηση για την καμπάνια που έχει επιλέξει να κάνει ως υποψήφιος αρχηγός του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ο Γιώργος Καμίνης δεν είναι αουτσάιντερ σε αυτή την κούρσα, ούτε βρίσκεται εκτός του πολιτικού συστήματος. Αουτσάιντερ ήταν το 2010. Τότε και μόνο τότε. Δεν ξέρω πως ο ίδιος ερμήνευσε το εκλογικό αποτέλεσμα του 2014 στον δήμο της Αθήνας αλλά τότε ήταν το φαβορί που παραλίγο να χάσει κι όχι το αουτσάιντερ απέναντι στον παγκοσμίως άγνωστο Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Ο Γιώργος Καμίνης είναι εν ενεργεία δήμαρχος Αθηνών και από το 2010 μέχρι σήμερα έχει απολαύσει άπειρες ώρες μιντιακής προβολής ως μέρος του πολιτικού συστήματος. Το να νιώθει ένας δήμαρχος Αθηναίων αουτσάιντερ σε οποιαδήποτε πολιτική διαδικασία μάλλον υποτιμά το ίδιο το αξίωμα που φέρει. Αν ένας δήμαρχος Αθηναίων αποδειχθεί αουτσάιντερ, τότε αυτό μάλλον σημαίνει ότι οι δημότες της Αθήνας δεν είναι και τόσο ικανοποιημένοι μαζί του.

Ο Γιώργος Καμίνης είναι μια πολύ ισχυρή υποψηφιότητα, θεωρητικά το ίδιο ή έστω λίγο λιγότερο ισχυρή από αυτήν της Φώφης Γεννηματά. Εκτός κι αν ο ίδιος πιστεύει ότι δεν ελέγχει πια τον Δήμο Αθηναίων, άρα δεν είναι και τόσο ισχυρός. Πάντως αουτσάιντερ δεν είναι -κι αυτό δεν είναι κακό.

Ο Γιώργος Καμίνης μπορεί να προσφέρει πολλά στον προοδευτικό χώρο. Αρκεί να πάψει να ζει στο ροζ σύννεφο των μη απαιτήσεων του 2010. Διεκδικεί την ηγεσία μάχιμου πολιτικού κόμματος, όχι την Προεδρία της Δημοκρατίας.