#debate Κεντροαριστεράς: Πάνω από όλα μια ποιοτική και σοβαρή συζήτηση, μπράβο στο Action24

13.10.17


Σκοπεύω να γράψω μερικά πράγματα για τη χθεσινή πρώτη συζήτηση των υποψηφίων αρχηγών για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς αλλά νομίζω ότι θα ήταν σοφό να ξεκινήσει κανείς από τα βασικά.

Αρχικά, αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα του Action24 για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση. Αν δεν κάνω λάθος, είναι το πρώτο debate για την αρχηγία ενός κόμματος που διοργανώνεται από ένα ιδιωτικό κανάλι, πόσο μάλλον από ένα κανάλι μικρότερης εμβέλειας.

Μια καλή κουβέντα αξίζουν ως ομάδα υποψηφίων και οι 5 συμμετέχοντες. Έγινε ένας αξιοπρεπής διάλογος, πολύ πάνω από τον μέσο όρο του συνηθισμένου ξεκατανιάσματος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και κάποιων βουλευτών της ΔΗΣΥ στη Βουλή. Κατά τη γνώμη μου, ίσως αυτό είναι και το...μειονέκτημα της χθεσινής συζήτησης, το ότι δηλαδή οι πολίτες τα τελευταία χρόνια δείχνουν να προτιμούν τις συγκρούσεις και τις κραυγές, παρά τις ήπιες συζητήσεις.

Ήταν μια καλή αρχή, μακάρι στις 4 εβδομάδες που απομένουν για τις κάλπες της 12ης Νοεμβρίου να πολιτικοποιηθεί και άλλο η διαδικασία.