Η Εκκλησία της Ελλάδος ζητάει τη βοήθεια του Ραγκούση, δεν περιορίζει την ελευθερία του λόγου του

6.10.17


Δεν είναι η πρώτη φορά που διάφοροι επιλέγουν να δώσουν τις λάθος μάχες, στο όνομα ενός εμμονικά μειοψηφικού και τελικά μισανθρωπικού «προοδευτισμού» αλλά όπως και να έχει, ας εξηγήσουμε ξανά τα αυτονόητα.

Σε συνέντευξη του, ο Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε ακριβώς τα παρακάτω:
Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα.
Ο Γιάννης Ραγκούσης δεν πιθανολόγησε ότι μεταξύ των εκατοντάδων ιερέων λογικά θα υπάρχουν και κάποιοι ομοφυλόφιλοι, μιας και πράγματι η ομοφυλοφιλία είναι φύση κι όχι επιλογή. O κ. Ραγκούσης δεν εξέφρασε άποψη αλλά αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πραγματικά γεγονότα, εν είδει καταγγελίας.

Ο Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε ότι έχει προσωπικά συναντήσει μητροπολίτες που είναι ομοφυλόφιλοι, καταγγέλλοντας ότι «τους αναγκάζουν και το κρύβουν». Oι μητροπολίτες δεν είναι...άπειροι. Ο αριθμός τους είναι μικρός και πολύ συγκεκριμένος ενώ λόγω ισοβιότητας, δεν αλλάζουν και πολύ συχνά.

Χθες, μεταξύ άλλων, η Ιερά Σύνοδος, η οποία στελεχώνεται από μητροπολίτες, ανακοίνωσε το εξής:
(...)Τέλος η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε να επιδώσει εξώδικο πρόσκληση στον τέως Υπουργό και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ιωάννη Ραγκούση, κατόπιν των δηλώσεών του, να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο. 
Σύμφωνα με τους κανόνες της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι μητροπολίτες είναι άγαμοι. Ούτε ετεροφυλόφιλοι, ούτε ομοφυλόφιλοι. Άγαμοι. Αν διαπιστωθεί επίσημα ότι διατηρούν σεξουαλικές σχέσεις, παραπέμπονται στα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα με το ερώτημα της έκπτωσης από το αξίωμα τους.

Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν ζητά από τον κ. Ραγκούση να σταματήσει να μιλάει. Του ζητάει στοιχεία για την παραβατικότητα των μητροπολιτών, ώστε αυτονόητα να προχωρήσει στις σχετικές κυρώσεις. Θα ήταν τελείως παράλογο να μείνει σιωπηλή η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας σε δημόσια καταγγελία πολιτικού προσώπου για τον πιθανώς παραβατικό βίο των μελών της.

Αν ο κ. Ραγκούσης δεν προσκομίσει τα στοιχεία που του ζητά η Ιερά Σύνοδος, είναι κοινός συκοφάντης και ορθώς η Εκκλησία της Ελλάδας θα διεκδικήσει δικαστικά να αποζημιωθεί για τη ζημιά που υπέστη με τα ανεύθυνα λόγια του.