Καλά κάνει η ΝΔ και συνομιλεί με τον Ζάεφ, γελοιότητες τα περί «τυχαίας συνάντησης σε καφέ»

2.10.18


Σε σημερινό της δημοσίευμα, η κεντροδεξιά γερμανική εφημερίδα FAZ αποκαλύπτει ότι η Μαρία Σπυράκη συναντήθηκε δυο φορές με τον Ζόραν Ζάεφ, σε ρόλο απεσταλμένης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αν κάποιοι πραγματικά θεωρούν ότι στη Νέα Δημοκρατία διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, καταλαβαίνω ότι η συγκεκριμένη είδηση μπορεί  να προκαλεί έκπληξη ή να έχει κάποιο πολιτικό κόστος για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Προσωπικά, θεωρώ απόλυτα δεδομένο ότι στη Ν.Δ συμφωνούν με τη συμφωνία και το θεωρώ απόλυτα θεμιτό να προσπαθούν να εξηγήσουν στον Ζάεφ γιατί άλλα λένε δημόσια κι άλλα πίσω από τις κλειστές πόρτες. Εξάλλου, το ίδιο λίγο-πολύ κάνει και η νέα ηγεσία του VMRO.

Είναι σωστό και εθνικά χρήσιμο να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της Ν.Δ και της κυβέρνησης Ζάεφ, ειδικά από τη στιγμή που η Ν.Δ είναι εξαιρετικά πιθανό να είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Αυτό που είναι απόλυτα γελοίο είναι να βγαίνει η κ. Σπυράκη και να λέει ότι τον συνάντησε τυχαία για 5 λεπτά καθώς πήγαινε να πάρει καφέ. Αυτά είναι αστεία πράγματα και προσβάλουν τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών.

Ας σοβαρευτούν επιτέλους όλοι.